GOLFBOX

Konevets Quartet esinemas Jõlähtme kirikus EGCC liikmetele hingedekuu kontserdil
Fotod: Kardi Palta

3. novembril kogunesid EGCC liikmed Jõelähtme kirikusse kontserdile ning hiljem klubihoonesse, et lõpetada väärikalt 2018. aasta golfihooaeg. Meie klubi hooaja lõpetamisest ei puudunud loomulikult ka eriauhinnad hooaja silmapaistvamatele klubiliikmetele. 

Õhtu algas Jõelähtme kirikus, kus oleme ka ennem liikmetele pakkunud võimalust nautida hingedeajal ilusat muusikat - viimastel aastatel on esinenud meile ka Tõnis Mägi ning Riho Sibul. Sel korral kutsusime külla meeskvarteti Peterburist, kes kontserdi esimeses osas esitasid vene õigeusu kirikumuusikat, teises osas töötlusi tuntud vene filmimuusikast ning lõpetasid vene rahvalauludega. Tore oli näha, et nii mõnigi kuulaja laulis mõttes kaasa oma lapsepõlvest tuttavatele meloodiatele. Proovi ajal selgus, et üks liikmetest on pärit Tallinnast. Kena ülllatusena oli kontserdi sissejuhatus ja lõpulaul eesti keeles.

Väike näide paljudele tuttavast vene rahvalaulust, mis eesti keeles on tuntud "Õhtud Koskva lähistel" (vene keeles: "Подмосковные вечера")

 

Suur tänu Jõelähtme kirikule ja koguduse vaimulikule Margus Kirjale, et meie liikmetel oli võimalus osa saada hingedeajal ilusast kontserdist. Tore oli ka näha, et üksjagu inimesi tuli kontserdile mujalt vallast.

Edasi kulges hooaja lõpetamine meie armsas klubihoones, kus pidu võttis järjest enam hoogu üles. Autasustasime nii Cross Country parimaid kui ka kogu hooaja vältel kestnud EGCC rajamängumeistrivõistluste parimaid. Sel aastal võtsid rajamängude võidu meestest Janar Toomesso Henri Pikka ees ning naistest Anete Liis Adul, kes võitis finaalis Anneli Eskenit.

EGCC jagab hooaja lõpus alati auhindu, millest mõned on traditsioonilised ning mõned tekivad ja kaovad vastavalt hooaja silmapaistvamatele mängijatele. Oleme andnud auhindu kõige värvilisemale golfimängijale kui autasustanud enim soketeid löönud mängijat. Sel aastal keegi nendes kategooriates väga silma ei paistnud, aga see-eest leidsime teisi uusi kandidaate, kes meie viiking-golfari meenet väärivad.

  • Andsime "TEEME ÄRA" auhinna Margarita Rossile ja Heli Laarile, kes sel aastal üllatasid klubi, kui võtsid ise kätte ja tegid midagi klubi jaoks, mida poleks osanud oodata. Rõõm on näha liikmeid, kes soovivad, et klubil läheb paremini. See ei peagi olema alati midagi suurt või rahalist, vaid tähtis on, et tuleb südamest. Kandidaate oli veelgi, kuid auhinnaga soovisime tunnustada neid, kes klubi jaoks on läinud hooajal panustanud.

  • "GOLFIPERE" auhinna sai perekond Turba, kes aastast aastasse on läbi golfi osanud pereaega väärtustada ja kelle "töö" tulemusena on EGCC's ka üks Eesti parimaid mängijaid Joonas-Juan Turba, kellel täna on HCP plusspoolel +2,4.

  • Auhind "KÕIGE TERVEM VETERAN" läks kaunistuseks Toivo-Tõnu Pruunsilla kapile. Auhind antakse enim mänguringe mänginud liikmele, kellel vanust üle 65 eluaasta, Toivol kogunes mänguringe hooajal 71 ning hooaeg veel kestab...

  • Andsime sel aastal ka "INNOVATSIOONI" auhinna ja see läks restoranile Musi, kes korraldas 24h toimiva rajakohviku, kust liikmed ja külalised said kasvõi õhtul kell 11 või hommikul kell 6 suupisteid, kohvi ja jooke nautida. Lihtne, usaldusel toimiv ja suurepärane idee, klubile ka majanduslikult äärmiselt mõistlik!

  • "PARIM GOLFIPAPA" auhind läks Henri Kaarele, kes kasutas enim ära võimalust võtta 5 euro eest auto, et koos lapsega golfata. Kui meil on vabu autosid, siis on alati tore näha, kui golfimängimine ei jää selle taha, et last pole kuhugi panna. Võtke laps kaasa ning saate akulaadimise hinnaga teha golfiringi.

  • "KIIREIM GOLFIMÄNGIJA" auhind läks sel korral Stig Carlsonile, kes üldiselt mängib siis, kui teisi väljakul ei ole ja läbib 18 rada keskeltläbi kahe tunniga. Julgustame liikmeid tulema varem või hiljem, näiteks pühapäeva õhtuti on väljakud üle maailma tavaliselt tühjad ning saate tulla ja oma tempoga mängu nautida.

  • Sellel aastal andisme ka auhinna "SINGLIKS 2018" ning see läks mängijale, kellel hooaja alguses oli HCP 11,3, hooaja lõpuks 7,2, HCP kukkus 4,1 pügalat. Lauri Kiviloo, kes auhinna võitis, tänas oma võidukõnes ka Park Minigolfis peetavat EGCC auhindadele sarja, millest ta eelmisel talvel koos tütrega osa võttis. Sari alustab ka sel aastal ja esimene etapp on 20. novembril. Tulge osalema, äkki saate ka järgmisel aastal singliks!

  • Selle aasta "PARIM HARJUTAJA" tiitel kuulus Dzintar Klavanile, kes meie andmetel lõi range'il 11 000 palli. Esitame väljakutse, et järgmisel aastal keegi selle rekordi üle lööks!

  • Auhind "ÄRGAS MÄRKAJA" läks liikmele Toomas Talile, kes julgeb alati tagasisidet anda. Tagaside andmine klubile on parim võimalus, et me saaksime kohe reageerida ja protsesse muuta. Paljud liikmed natuke kardavad ja arvavad, et tagasisidet võetakse vingumisena - absoluutselt mitte! Me olemegi iga päev tööl, et liikmete ja külaliste päev oleks veelgi parem. "Ärgas märkaja" auhinna on saanud liikmed, kes alati kui midagi näevad, kus parandada, annavad teada, ega unusta tänada, kui näevad põhjust kiituseks. Viimane on igapäevaselt tööd tegevatele inimestele eriti oluline ja annab jõudu pikalt edasi toimetada.

  • "TUBLI VÕISTLEJA" auhind läks Vallo Välbile, kes tegi meie klubis hooajal kokku 17 võistlusringi. Võistlused on oluline osa klubitegevusest ja loodame, et järgmisel aastal jõuavad nii mõnedki Vallo numbritele lähemale ja miks mitte üle selle!

  • Selle aasta auhind "ENIM MÄNGURINGE" läks juba mitmendat korda Anu Uuemõisale, kellel Cross Country võistlusega sai EGCC väljakutel kokku 110 mänguringi. Jutt, et elus on vähe aega, on täielik jama! Meil kõigil on 24h ja see on meie enda otsus, mida selle ajaga teha. Oleme alati väga õnnelikud, kui liikmed on leidnud enda tihedast kalendrist aja ja näeme tuttavaid nägusid meie juures oma tunde veetmas.

  • "AASTA KLUBILIIGE" auhind on meie klubis eriline - me ei anna seda auhinda inimesele, kes on võitnud kõige enim kuldmedaleid, vaid selle auhinna juures on olulised ka muud tegevused, mida liige on aasta jooksul golfi või klubi jaoks teinud. Auhinda anname välja kolmandat aastat, aastal 2016 võitis selle Jüri Reitsakas, eelmisel aastal Jüri Teemant ning aastal 2018 läks EGCC aasta klubiliikme auhind Janar Toomessole. Allolevalt mõned põhjused, miks kandidaatide hulgast just Janar välja valiti:
    • Janar võitis sel aastal olulisi klubivõistlusi nagu rajamängu MV, Links Championship, EGCC Trophy ja nii mõnegi muu. 
    • Ta sai kätte selle aasta võistlustega esmakordselt nii öelda EGCC grand slam'i - võtta võit elu jooksul kõigilt EGCC 7 klubivõistluselt ja saada oma nimi ajaloolistele karikatele.
    • Janar on aastaid populariseerinud golfi oma tutvusringkonnas ning tõi sel aastal kolleegid EGCC'sse green cardi kursustele.
    • Ta ei piirdunud vaid kursusele toomisega, vaid abistas algajaid, käis kaasas algajate võistlustel ning toetas uusi mängijad ka nendega koos mängides.
    • On aktiivne, pakub lahendusi, et klubi fännide arv kasvaks ning vajadusel ei unusta toetada ka hea sõnaga
    • Janar osales hooajal aktiivselt ka Eesti Golfi Liidu arengutoimkonnas, kus aitas eesmärgistada Eesti golfi tulevikku. Toimkonna töö esitatakse talve jooksul kõikidele Eesti golfiklubidele.

Kõik võitjad olid heas mõttes tagasihoidlikud ning tänasid klubi ja teisi liikmeid, kellest paljud oleksid võinud olla samuti auhinnasaajad. Meie klubi hooaja lõpetamisel tegelikult ei olegi need auhinnad ja võitjad kõige olulisemad, vaid see, et tullakse kokku ja üheskoos mõistetakse, et klubi olemegi meie. Keegi võidab sel aastal, keegi järgmisel, aga iga liikme enda panus klubi arengusse ja heaolusse on klubi jaoks äärmiselt oluline. See algab kasvõi ühest mänguringist, divoti tagasipanemisest või griinil pallijälje parandmisest, lõpetades võistlustel abistamise või ettevõtte kaudu auhinnalaua katmisega.

Suur tänu kõikidele liikmetele, kes leidsid võimaluse osaleda meie klubi hooaja lõpetamisel! Suured tänud kogu hooaja eest ning ootame juba huviga järgmist aastat ja hooaega, et teha üheskoos läbi aegade edukaim EGCC hooaeg aastal 2019!

 

Tänulauas,

Hanno Kross
EGCC juhataja

 Kontserdi lõpetuseks tegi Konevets-Kvartett üllatuse eestikeelse Gustav Ernesaksa lauluga Õlletegu : "Timm, timm... Mis magusat kadakasuitsu toob..." (G. Ernesaks; sõnad: D. Vaarandi)

 

Kõik uudised ...

GOLFBOX