GOLFBOX

Võidukad Sue Wooster ja James Crampton
Foto: Joosep Martinson

Laupäeval, 11. juunil lõppesid Pärnu Bay Golf Linksis individuaalsed Euroopa seenioride meistrivõistlused.

Naiste klassis ei andnud teistele sõnaõigust Sue Wooster, kes mängis kõigil kolmel päeval 75 lööki. Temale kuulus ka 60+ eriauhind. Teise koha sai Taani mängija Lotte Greve, kes kaotas juba kaheksa löögiga, kolmandaks tuli Anna Lundin Rootsist. Kuna tegemist on Euroopa lahtiste seenioride meistrivõistlustega, osales eksootilisematest riikidest näiteks ka Guatemala, kelle esindaja sai naiste arvestuses 7. koha. EGCC klubiliikmetest läbis cut'Anneli Esken, kes jagas naiste klassis 29.–31. kohta.

Meeste klassis sai võidu esimest korda seenioride turniiril osalenud James Crampton, kes sai alles hiljuti 50-aastaseks. Inglismaa golfiliidus võistluste direktorina töötav Crampton sai koguskooriks -1 (71, 69, 75). Teine koht läks Rootsi, Mattias Pernhedeni lõpptulemus oli +2 (72, 73, 73). Pronks taas Inglismaale, Edward Richardsoni skooriks jäi +3 (70, 76, 73). 60+ eriauhinna sai Rupert Kellock tulemusega +4 (69, 74, 77), millega jagas ka üldtabelis neljandat kohta.

EGCC klubiliikmetest jõudis meeste klassis kõrgeimale kohale Jan Larsson, kes jäi jagama 48.–50. kohta. Küsisime Janilt, millised mõtted teda pärast võistlusi valdavad. "Rahvusvahelistel võistlustel kohe on eriline atmosfäär. Kõik mängijad on rõõmsad, abivalmid ning toetavad ja ergutavad üksteist igal sammul. Soojalt soovitan sõita välismaale ja ise seda kogeda," kirjeldas Jan võistlustel valitsevat positiivset meeleolu.

Turniiri keskpaika jäänud tulemusega jäi Jan rahule, sest tema eesmärk oligi läbida cut. "Lõpetasin 48. kohaga 105 mängija seas. Mängisin alla oma taseme ja tegin tripple'eid ja mõned double'id, mis mind edetabelis allapoole kukutasid, aga loodetavasti saan järgmise korral uue võimaluse," lisas Jan.

"Ma ju alustasin golfiga hilja, olin 28-aastane ja pikka aega seisis mu mäng paigal. Aga kui ma hakkasin golfama tõsisemalt ning sain juurde teadmisi ja kogemusi, muutus mängimine lihtsamaks ja nauditavamaks. 55-aastaselt ei ole lihtne uusi asju õppida. Vanale koerale uusi trikke ei õpeta, pigem jäädakse vanade harjumuste juurde. Eakamat mängijat võivad kimbutada ka füüsilised vaevused, mistõttu on tarvis tihti käia füsioteraapias, massaažis, süüa valuvaigisteid jne. Aga ei maksa alla anda. Tuleb seada eesmärke ja nende poole püüelda. See tunne, kui sa oma eesmärgid saavutad, on suurepärane. Nii saavad unistused ja eesmärgid ainult kasvada," sõnas Jan, kes ei jätnud mainimata klassikalist tõdemust, et ikkagi harjutamine teeb meistriks.

EGCC liikmetest osalesid turniiril ka Mait Schmidt (88, 81) ja Anu Uuemõis (90, 90). Eesti golfiklubidest olid stardis ka Enn Pääro, Raivo Velsberg ja Toomas Tamme. Kokku oli võistlejaid 27 riigist, meeste klassis 105 ja naiste klassis 39 golfarit.

Seenioride võistkondlikud Euroopa meistrivõistlused peetakse sel aastal augusti viimasel ja septembri esimesel nädalal EGCC Sea Course'il, mis on meie seitsmendad Euroopa meistrivõistlused alates 2010. aastast.

Vaata ka:


Uudise allikas:
Eesti Golfi Liit

EGCC klubiliige Jan Larsson võistlustules
Foto: Joosep Martinson

Kõik uudised ...

GOLFBOX