GOLFBOX

Estonian Golf & Country Clubi parimad löögimängus aastal 2021 
Jan Larsson ja Anete Liis Adul

Augusti esimesel nädalavahetusel peeti enamus golfiklubides Eestis löögimängu meistrivõistlusi. EGCC's said endale kuldmedali kaela eliitklassides Anete Liis Adul ning Jan Larsson. Nagu juba traditsiooniks kujunenud, siis klubi MV'stel saab ühel päeval ikka vett ja tuult ning laupäev ei olnud selles mõttes erand - puhus päris tugev tuul ning terve päev võitlesid liikmed väljakul ka vihmaga. 

Selle aastasel klubi löögimängu meistrivõistlustel tuli naistest tuli võitjaks Anete Liid Adul, kes mängis 77 ja 76, mis oli kolme löögi võrra parem tema eelmise aasta võidutulemusest. Stabiilse mänguga 82 ja 81 lööki tuli hõbedale naistest Anneli Esken ning kolmanda koha võitis esmakordselt klubi MV'stelt Isabel Sirel, kelle mänguringid olid 89 ja 85.  

Meestest tegi suurepärase mängu Jan Larsson, kes võitis klubi MV'sed löögimängus juba kolmandat korda, samapalju on EGCC meistriks tulnud Egert Põldma. Jani mänguringid 76 ja 76 andsid kolmelöögilise edumaa kokkuvõttes teise koha saanud eelmise aasta meistri Sten Erik Soo ees. Sten mängis kõikidest mängijatest finaalpäeval parima tulemuse 72, aga eelmise päeva ebaõnnestumine 83 lööki ei andnud kõrgemat kohta kui hõbe seekord. Kolmanda koha ja esimese medali klubi MV'stelt teenis EGCC kapten Rain Uusküla, kelle mänguringid olid 83 ja 81. 

Jan tänas võidukõnes nii väljaku hooldusmeeskonda kui ka kaks päeva caddiena "töötanud" Sander Aadusaart, kes suutis Jani pea hoida külmana kohtades, kus muidu emotsioonid oleks ehk teise otsuse lasknud teha. Jan lisas, et: "mul on täna parim händikäp kui kunagi varem elus ehk pole mõtet kunagi alla anda ja oma unistustest loobuda, saab ka üle 50ne aastasena veel areneda ja elu parimat golfi mängida!" Jan Larsson on Eestis (tõenäoliselt) ainuke, kes seeniorina üle 50ne aastasena on kuskil Eestis klubi MV'stel võtnud põhiklassis kulla! Jan'i HCPI on päev pärast klubi MV'si 1,7 - palju õnne!

Nii mehed kui naised mängisid mid-amatöörides samu tiisid ehk oli võimalus võita suisa kaks medalit, kui hästi mängid ja üle 25 aastaseid edestad. Meestest sai Mid-Am klassis kulla loomulikult Larsson, hõbeda Uusküla ja pronksi alles neljanadat aastat golfi mängiv Timo Olesk, kes teise koha saanud Uuskülale kaotas vaid ühe löögiga.

Naiste mid-amatööridest võitis Anneli Esken 163 löögiga, hõbeda teenis Annika Sutt 187 löögiga ning pronksi Ave Epner samuti 187 löögiga. Võrdsete tulemuste puhul sai kõrgema koha protokollis mängija, kelle viimase päeva tulemus oli parim. 

Meeste seeniorite klassis tuli võitjaks Mait Schmidt, kes mõlemal päeval mängis 78 lööki. Gunnar Kobin teenis hõbemedali mänguringidega 80-82 ning Heinu Klaas pronksi 86-80 mänguringidega. Mait tänas oma võidukõnes samuti caddie ja soovitas kõikidele, et võtke enda lähedased golfiväljakule kaasa ning lisaks ilusale päevale aitavad nad ka kindlasti parema tulemuseni! Ka MIatu HCPI on langenud selle aastaga 8 pealt 3,9 peale, mis on üle 60ne aastasele klubi ühele asutajatest üks elu parimaid näitajaid (10 aastat tagasi langes ka korra alla 3,0). 

Naiste seeniorite arvestuses tuli meistriks 176 löögiga Anu Uuemõis, hõbeda sai eelmise aasta võitja Kersti Klaas 182 löögiga ning pronksi Riina Vettus 192 löögiga. 

Üle 60 aastaste meesveteranide klassis sai mänguringidega 83 ja 77 teist aastat järjest löögimängu kulla Vello Kahro, Urmas Isok tegi kahel päeval kaks lööki rohkem ja sai hõbemedali. Eelmisel aastal oli järjekord sama, Urmas kaotas Vellole siis kolme löögiga. Kui nii jätkub, siis paari aasta pärast läheb siin klassis veelgi huvitavamaks! Pronks kuulus 60+ klassis Peep Pirale 168 löögiga. 

Üle 60 aastaste senioriitade klassis, tuli meistriks Monica Pihlak 183 löögiga. Hõbe kuulus Margarita Rossile 191 löögiga ning pronks Aet Margnale 203 löögiga. 

Mänguringidega 85-86 võitis üle 65 aastaste klassi Ülo Polli. Kui eelmisel aastal võitis Ülo oma klassi 12 löögiga, siis sel aastal koguni 16 löögilise eduga. Samas teine, kolmas ja neljas koht tegid samapalju lööke ehk 187! Hõbeda teenis parema viimase mänguringi võrdluses Avo Lillemäe ja pronksi Leho Aros. Esimesena jäi medalilt välja EGCC endine president Jüri Ross. 

Estonian Golf & Country Club'i 2021 löögimängu meistrivõistluste tulemused

65+ klassi parimad vasakult Leho Aros, Ülo Polli ja Avo Lillemäe

60+ senioriitade klassi hõbe Margarita Ross ja kuld Monica Pihlak

60+ meeste esikolmik vasakult Urmas Isok, võitja Vello Kahro ja Peep Pira

50+ naiste parimad Kersti Klaas, Anu Uuemõis ja Riina Vettus

Õnnelikud Heinu Klaas ja Mait Schmidt, kes teenisid vastavalt pronksi ja kulla seeniorite +50 klassis 

Naiste mid-amatööride parimad Annika Sutt, Anneli Esken ja Ave Epner

Meeste mid-amatööride esikolmik vasakult Rain Uusküla, Jan Larsson ja Timo Olesk

Klubi meistrivõistluste naiste esikolmik Anneli Esken hõbe, Anete Liis Adul kuld ja Isabel Sirel pronks

Meeste kolm parimat löögimängjjat sel aastal EGCC's - Sten Erik Soo, Jan Larsson ja klubi kapten Rain Uusküla

EGCC naised! 😍

 2021 parimad Estonian Golf & Country Club'i löögimängijad! 🏌⛳👏

Fotod: Hanno Kross

Kõik uudised ...

GOLFBOX