GOLFBOX

2020 EGCC sünnipäevavõistluse võitjad Anneli Esken ja Janar Toomesso

22. juulil õnnestus mängida meie EGCC Anniversary Tournament, mis oli üks osa meie 15 aastase sünnipäeva tähistamisest. Avasime Stone Course'i 28. mail 2005 ning Sea Course'i järgmise aasta augustis ning vaatamata sellele, et MTÜ Estonian Golf & Country Club sai asutatud juba aastal 2003, peame me oma sünnipäevaks ikka esimese väljaku avamist.

Klubi ja väljaku üks asutajatest Mait Schmidt sõnas meie sünnipäeva võistluse autasustamisel, et leping golfiväljaku ehitamiseks kirjutati tegelikult alla juba esimest korda aastal 1991. Soome poolne tellija ei suutnud kahjuks Eesti Ehitusele arveid tasuda ning projekt läks Eesti Ehituse bilanssi, kus üle 10ne aasta ootas oma õiget aega ning koostöös Soome partneri SRV'ga alustati aastal 2003 juba reaalselt väljakute ehitusega Lassi Pekka Tilanderi projekti järgi.

15 aastat on läinud hooga - oleme kasvanud tublisti, korraldanud lugematul arvul Euroopa Meistrivõistlusi, Eesti tiitlivõistlusi ning lisaks veel ka World Cup European Qualifier proffide võistlust. Mänguringe oli esimesel aastal EGCC Stone Course'il 3500, sel aastal on juba mängitud üle 21 000 ringi - on tulemas rekordaasta! Ei ole olnud lust ja lillepidu need 15 aastat, aga nagu Mait Schmidt oma kõnes ütles, pole ka midagi, mille eest häbi tunda - oleme teinud oma asja ja hoidnud sirget joont vaatamata majanduskriisidele ja muudele võngetele, mis erinevatel aegadel on arengut mõjutanud.

Selle aastasel Anniversary Tournamentil osales meil 150 mängijat - tegime kaks ühisstarti ja mahtusime ilusti päeva peale ära, mängutempo oli samuti eeskujulik, mängiti 4h kuni 4:20min enamuses võistlusring ära.

Kõige tähtsam mäng käib meie olulistel klubivõistlustel ikka selle peale, kes kõige vähem lööke teevad. Naistest lõi eest tiidelt 79 lööki Anneli Esken ja meestest tagatiidelt Janar Toomesso ning nemad said oma nimed juba teistkordselt Anniversary Tournamenti karikale.

Kokku oli meil kuus võistlusklassi, millest viis mängisid Sea Course'il ning lisaks oli HCP 30-54 klass Stone Course'il. EGCC ajaloo suurimad punktisummad tulid just sealt klassist, kus 58 punktiga võitis võistluse Renee Kooli, kes alustas golfiga eelmisel augustil ning väga palju võistlusi pole saanud mängida, küll aga on palju saanud harjutada! Teiseks (rõhutame, et teiseks!) jäi 55 punktiga Patrick Hermann, kes samuti golfiga on hiljuti alustanud. Jaan Luks sai kolmanda koha inimliku tulemusega 37 punkti selles klassis.

Meestest HCP kuni 10 võistlusklassis HCP löögimängus võitis Tarmo Kivi 69 netolöögiga, sama tulemusega oli teine Reimo Vilberg. Mart Maidessoo sai siin võistlusklassis kolmanda koha tulemusega 70.

HCP 10-20 klassis tegi suurepärase tulemuse Enn Sapp, kes võitis  66 netolöögiga. Sama löögisummaga jäi teiseks Henrik Staf ja kolmandaks tulemusega 68 ehk -4 Jüri Ross.

HCP 20-30 klass mängis punktimängu ja võit läks Annes Sild'ile 43 punktiga. Veiko Kask oli 40 punktiga teine ning Raul Mark kolmas 38 punktiga.

Naistel oli kaks klassi - HCP kuni 15 ning HCP üle 15. Esimeses tuli võitjaks samuti suurepärase mängu teinud Eve Pärnsalu, kes sai tulemuseks -6. Anneli Esken oli -4 teine ning Annika Sutt -3 kolmas.

HCP üle 15 naisteklassis võttis ühepäevase pausi Lõuna-Eesti tenniselaagrist Valentina Kulak, kes tennisest puhkepäeval tuli võitjaks golfiväljakul 45 punktiga! Vaid punkti võrra vähem teenis Marina Jõemets 44 punkti, kellel lagunes mäng peale seda, kui tormituul golfikäru vette tal lükkas. Suurepärane tulemus vaatamata ootamatutele äpardustele. 39 punktiga tuli kolmandaks siin klassis Olga Saar.

Me täname klubi poolt kõiki mängijaid, kes vaatamata segasele ajale maikuus ning võistluse ära jätmise ja edasi lükkamise tõttu olid siiksi leidnud tee EGCC'sse võistlema - 150 mängijat ühel võistlusel ei ole igapäevane mitte ühelgi väljakul maailmas! Ilmataat toetas sellega, et ei lasknud vett kaela ning täname ka võistluse toetajaid Avallonet ja Lucca restorani, kelle tooteid ja teenuseid päeva parimad said auhinnakottidesse.

Meie juubelihooaeg jätkub ning ilusad golfikuud augustis ja septembris on veel ees, kuhu mahuvad nii mitmedki olulised võistlused alustades klubi meistrivõistlustest, Captain Challenge'ist ning lõpetades Tallinna MV'stega augusti lõpus nimetades vaid lähemaid.

Meil on tänu Eesti oma mängijatele olnud juba suurepärane hooaeg ja soovime teile kõikidele edu harjutamiseks ja võistlustel, et igaühel õnnestuks enda eesmärgid sellel aastal golfiväljakul täita. Koroona ja muu jama tuleb ja läheb, aga EGCC on siin, et jääda! Palju õnne meile kõikidele ja näeme varsti jälle golfiväljakutel!

EGCC Anniversary Tournament TULEMUSED

 

 

Kõik uudised ...

GOLFBOX