GOLFBOX

2020 aasta Eesti löögimängu meistrid Karola Soe ja Kevin Christopher Jegers
Foto: Joosep Martinson

27. Eesti golfi löögimängu meistrivõistlused said täna lõpplahenduse Jõelähtmes, kus võitjateks krooniti esmakordselt Kevin Christopher Jegers ja Karola Soe.

Eesti meistrivõistluste ajaloos esmakordselt kõigil kolmel päeval alla par-i mänginud Kevin Christopher Jegersi (Niitvälja Golfiklubi) lõppresultaat oli -5 (71, 69, 71). Meistrivõistluste rekordi kordamiseni (-7, kahel korral Carl Hellat) jäi minna kaks lööki vaid. Hõbemedali teenis Rae Golfiklubi mängija, igapäevaselt ka treeneri ametit pidav Egert Põldma, kelle lõpptulemiks -2 (71, 73, 70). Pronksi sai kaela teist aastat järjest, koduväljakul mänginud Ken-Marten Soo (EGCC). Tema tulemuseks täpselt par (76, 69, 71). Veel üks meistrivõistluste rekord sündis täna, kui kokkuvõttes neljandaks tulnud Carl Hellat (Niitvälja Golfiklubi), mängis viimasel päeval välja tulemuse -6 (66 lööki), mis on meistrivõistluste rekord. Tema medali võimalused rikkus ära paraku avapäeva ebaõnnestumine.

EGCC Sea Course'i väljaku rekord on mängitud 5. augustil aastal 2016, kui norrakas Viktor Hovland läbis meeste Euroopa meistrivõistlustel väljaku 63 löögiga.

Naistes võitis oma esimese kuldmedali Karola Soe (Saaremaa Golf & Country Club), kelle kolme päeva lõppskoor oli +11 (74, 75, 78). Skoor võinuks ka märksa parem olla, kui poleks olnud tänast seiklust 12. rajal, mis lõppes kogunisti 9 löögiga. Hõbemedal seekord tiitlikaitsja Anete Liis Adulile (EGCC), kes lõpuks kaotas vaid kolme löögiga, asudes korraks pärast 14. raja birdiet juhtimagi, kuid saarlannal oli täna vastused varuks ka sellele „avaldusele“. Aduli ringid olid koduväljakul 75, 78, 77. Kolmas koht viiekordsele Eesti meistrile Annika Koitmaale (Niitvälja Golfiklubi), kelle lõpptulem oli +16 (78, 75, 79).

Meistrivõistlustel sündis veel üks Eesti rekord - EGCC klubiliige Mait Schmidt mängis oma 25. Eesti löögimängu meistrivõistlusi ning kokku on ta startinud 58. erineval Eesti meistrivõistlusel golfis. Eestis avati esimene golfiväljak aastal 1932, kuid arvestades, et peale sõda alustati ala harrastamisega uuesti alles aastal 1993, siis lähemal ajal on rekordit võimalik ületada vaid Maitul endal.

27. EESTI LÖÖGIMÄNGU MEISTRIVÕISTLUSTE TULEMUSED 

UUDISED JA FOTOD:

26.07 ERR - artikkel ja spordiuudiste video

26.07 Joosep Martinsoni fotod esimeselt ja viimaselt päevalt

26.07 Mats Soomre fotod EMV'se viimaselt päevalt

25.07 Jegers ja Soe alustavad viimast päeva liidritena

24.07 Meistrivõistluste avapäev pakkus mitmeid üllatusi (Eesti Golfi Liit)

24.07 Mats Soomre fotod meistrivõistluste avapäevalt

 

Mats Soomre fotod finaalpäevalt:

 

 

Mats Soomre fotod meistrivõistluste esimeselt päevalt:

Kõik uudised ...

GOLFBOX