GOLFBOX

EGCC Anniversary Tournamenti võitjad Lill Kangust ja Richard Teder

EGCC Anniversary Tournamenti üldvõitjad Lill Kangust ja Richard Teder

27. mail tähistas Estonian Golf & Country Club oma 17. sünnipäeva traditsioonilise Anniversary Tournamentiga Sea Course'il. Tuul ega vihm võistlejaid ei kimbutanud, küll aga saabus mõneks ajaks mere pealt külla efektne uduloor. Võistlusprotokollist vaatasid vastu üle ootuste päikeselised tulemused, mis annab aimu, et võistlusvorm oli mängijatel korralik.

Turniiri auhinnalaua eest hoolitses Hush & Hush, kes virgutas ka rajakohvikus soovijaid taimse proteiinikokteiliga PlantYourDay. Iga võistlusklassi kolm parimat said lisaks juukseid, keha ja vaimu turgutavatele toodetele kaela unikaalsed käsitöömedalid, parimate tulemustega naised Anemone Lilledelt kimbu ja kõik osalejad tänutäheks Hush & Hushi kingikoti.

Neljal par-3 rajal pandi kirja nimed, kes lennutasid palli lipule kõige lähemale. Auhinnaks üheksa õpetlikku rada koos pro Priit Jalastoga said Hannela Takker, Rain Lokotar, Ingvar Kristjan Paplavskis ning Jaen Uussalu, kellele tuli ka loosikasti peaauhind: kolmepäevane sõiduõigus CUPRA Formentori roolis. Olympic Casino poolt välja pandud Hole-in-One'i auhind 5000 € jääb oma korda ootama.

Võistlusklasse oli sel korral viis. Mehed HCPI-ga kuni 9,9 mängisid mustadelt tiidelt HCP löögimängu ja nagu viimastel võistlustel tavaks pidi A-klassi esikuuikusse jõudmiseks oma mängutaset tõsiselt ületama. Vahed oli esikolmikul väikesed. Kolmas koht läks EGCC kaptenile Rain Uuskülale, kes mängis kolm alla raja pari ja tegi 69 netolööki. Selle võistlusklassi teine koht Richard Tederile (EGCC), kes mängis neli alla raja pari ja tegi 68 lööki. Esikoht tuli suurepärase tulemuse teinud Viljar Jorrole (EGCC), kes mängis kuus alla raja pari, tegi 66 lööki ja pidas oma võidukõne võru keeles.

Võistlusklassi B kuulusid mehed HCPI-ga 10–19,9 ja kuigi siin oli võistlejaid nii Itaalia, Rootsi, Norra kui Gruusia golfiklubidest, oli esikolmik EGCC klubiliikmete päralt, kes kõik lõpetasid HCP löögimängu tulemusega viis alla raja pari ja 67 netolööki. Medalite jaotuseks pidi peakohtunik avama võistluse juhendi, kus oli must-valgelt kirjas, et võrdse tulemuse puhul saab kõrgema koha madalama HCPI-ga mängija. Seega, kolmandaks tuli Peep Kuld, teiseks Leho Alliksoo ja võidukõne sai pidada Vello Kahro.

Võistlusklassi C kuulusid mehed HCPI-ga 20–36,0 ja siin mängiti punktimängu. Kolmandaks tuli 34 punkti teeninud Marko Kilk (EGCC), teise koha sai 36 punktiga Mart Lee (EGCC) ja esimese koha võitis Lembit Veelmaa (EGCC) 37 punktiga.

Võistlusklassis D löödi sinistelt tiidelt osalesid naised HCPI-ga kuni 15,0 ning siin tekkis tükk tühja maad noorte ja igaveses nooruses naiste vahel. Esimese koha sai esmaklassilise tulemusega HCP löögimängus kümme alla raja pari ja 62 netolöögiga Lill Kangust (EGCC). Teise koha sai samuti suurepärase tulemusega üheksa alla pari ja 63 löögiga Iiris Mätas Rae Golfiklubist. Kolmanda koha sai Eve Pärnsalu (EGCC) tubli tulemusega kolm alla raja pari ja 69 lööki.

Võistlusklassi E kuulusid naised HCPI-ga 15,1–36,0, kes mängisid punastelt tiidelt punktimängu. Siingi oli palju erakordseid üllatusi. Esikohale mängis end Hannela Takker (EGCC), kes tegi Eestis oma esimese birdie ja kogus lausa 48 võidukat punkti. Teiseks tuli 41 punktiga Jane Hein (EGCC), kolmanda koha sai 39 punktiga Laura Kuldkepp (EGCC).

Üldarvestuses ei olnud vastast Lill Kangustile ja Richard Tederile, kelle nimed graveeritakse EGCC Anniversary Tournamenti ajaloolisele hõbekarikale. Richardi jaoks on see esimene kord, kuid Lille nimi ilutseb karikal alates 2018. aastast.

Palju õnne ja kohtumiseni väljakul!

Vaata ka:

Kõik uudised ...

GOLFBOX