GOLFBOX

Kõige vähem lööke EGCC golfimaratonil tegi sel aastal Joel Rothberg

Peale aastast vaheaega mängiti 22. juunil meie traditsioonilist golfimaratoni, kus EGCC's läbime 42 rada - 18 Sea Course'il, 18 Stone Course'il ning lisaks 6 rada Sea Course'il magustoiduks peale. 

42 raja mängimise mõte on saanud EGCC's inspiratsiooni jooksumaratonist, kus läbitakse 42km. Legendi järgi toimus Marathoni linnas lahing, mille kreeklased pärsialaste vastu võitsid ning selle uudise pealinna viimiseks jooksis sõdur Marathonist otse Ateenassa kordagi peatust tegemata. Ta jõudis anda edasi sõnumi, et "Me võitsime!" peale mida kukkus kokku ja suri... 

Sellest legendist inspireerituna joosti 42km ja 195m pikkune maraton 1896. a. Ateena olümpial ning tänaseks päevaks joostakse ligemale 800 maratoni igal aastal üle maailma. Palju mängitakse golfimaratone maailmas? Sellele küsimusele vastata on väga raske, aga EGCC osas on kogemus meil 42 rajalise maratoni korraldamisel aastast 2007.

Oleme võistluse algusest alates mänginud kahes ühises klassis HCP löögimängu ning punktimängu klubitiidelt ning selle aasta tulemused on ajaloo ühed parimad. Selleks, et rekordeid kinnitada, peame tuhnima natuke ajaloopaberites, sest esimeste aastate kohta elektroonilised protokollid puuduvad.

Igal-juhul on suur rõõm tunnustada siinkohal kõiki, kes maratoni läbisid - tunne oli peale mängu paljudel sarnane nagu kreeka sõduril, aga lõpptulemus palju rõõmsam kui vaesel sõnumiviial 490. aastal eKr. Kreekas. 

Meie golfimaratonil tegi sellel aastal kõige vähem lööke Niitvälja klubi kapten Joel Rothberg, kes Sea Course'i läbis 72 löögiga, lisarajad 1-2-3-16-17-18 Sea Course'il 26 löögiga (raja par 25), Stone Course'i esimese poole 37 löögiga ning lõpuks Stone Course'i teise poole 42 löögiga... 9h mängu viimane tund oli raske kõigil, kaasa arvatud Joelil.

Võistluse põhiklassides HCP löögimängus ja punktimängus olid samuti väga head tulemused. HCP löögimängus võttis võidu Joeli klubikaaslane Mart Maidessoo, kes päeva kokkuvõttes mängis -8 ja edestas värskelt Eesti mida-amatööride rajamängu meistrivõistlustelt kulla EGCC'le toonud Anu Uuemõisa ühe löögiga. Kolmanda koha sai HCP löögimänus juba mainitud Joel Rothberg. 

Punktimängus tegi suurepärase tulemuse 13 aastane EGCC noormängija Jasper Arnover, kes võistlusele sisenes HCP'ga 19,4 ja võistluselt lahkus HCP'ga 16,8. Jasper teenis Stone Course'il 36 punkti, millele lisas elu tulemuse Sea Course'il 46 punktiga. Lisarajad läbis 17 puntkiga ning kokku võimas võit 99 punktiga!

Kõige imetlusväärsem võidu juures on see, et Jasper otsustas tulla 9-10h kestvale võistlusele vaatamata oma noorele eale. Kõik sõbrad, kelle ta võistlema kutsus, loobusid, aga Jasper tuli ja võitis! Siin on sisu ja tahtmist ja kui sellise suhtumisega edasi treenida, siis on areng ja head tulemused lihtsalt tagajärg.

Teise koha sai punktimängus samuti suurepärast mängu näidanud Edith Alliksoo 96 punktiga, mis tavaolukorras oleks toonud kindla võidu, kuid sel korral pidi Edith piirduma teise kohaga. Ka Linda Kahro 93 punkti on aplausi väärt - ringidelt teenida 41 ja 42 punkti oleks samuti tava-aastal ja võistlusel tõenäoliselt kõige suurema karika koju toonud, kuid sel korral kolmas koht. 

Kõik, kes said ära märgitud, magasid peale maratoni tõenäoliselt väga hästi - parimad said Delux'ilt uued ja ülimugavad padjad. Esikoha võitnud mängijad teenisid endale ja kuuele sõbrale majutuspaketi kaheks ööks Soomes Rauhas, mis asub Lappeenranta lähedal erakordselt ilusas looduskaunis kohas. Täname klubiliiget Irina Nõlvakut, kes peaauhinnad välja pani. Rauhas asub ka lastele veepark ja  Angry Birds Activity Park ning loomulikult ei puudu ka golf - lähedal on kolm golfiväljakut. Kes soovib sellel suvel või sügisel võtta väikese pausi, võtke julgelt Irinaga ühendust, kes saab korraldada majutused ning EGCC liikmetele oluliselt soodsamalt, kui online'is pakkumised. Ilus puhkus on garanteeritud!

Täname veelkord kõiki, kes võtsid meie golfimaratonist esmaspäevasel päeval osa. Kes pikemalt on oma elu harjunud ette planeerima, see võib juba oma 2021 kalendrisse kirja panna kuupäeva 21. juuni, kui mängime jälle meie 42 rajalist EGCC golfimaratoni. 

TULEMUSED

EGCC võistluskalender jätkub järgmisel nädalal, kui 29. juunil mängitakse 55+ sarja II etapp, 30. juuni õhtul peetakse selle aasta esimene Ladies Night Out I etapp, kus Sea Course'il mängitakse 9 rada ning kolmapäeval, 1. juulil toimub meie EGCC 15. sünnipäevale pühendatud Anniversary Tournament.

Registreeri siin:

- 55+ II etapp  JUHEND

- Ladies Night Out I etapp  JUHEND

- Anniversary Tournament  JUHEND

 

Kõik uudised ...

GOLFBOX