GOLFBOX

Kapten Rain Uusküla, Anneli Esken, Anu Uuemõis, Riina Vettus, Monica Pihlak ja nõuandja Peep Tammemäe

12.–13. augustil Saaremaa Golf & Country Clubis toimunud Eesti klubidevahelistel meistrivõistlustel sai Estonian Golf & Country Club kolm kuldmedalit ja ühe hõbemedali. Võidu tõid koju naisseeniorid, naised ja mehed, hõbemedali said kaela meesseeniorid. Palju õnne!

Esimesel päeval mängiti löögimängu, mis pani finaalpäevaks paika asetused match play paarideks. Avapäeva järel oli EGCC ainuke golfiklubi, kes pääses finaali igas võistlusklassis ja mängis ka kõikides klassides välja parima tulemuse. Lootusrikkalt mindi uuele rajamängu päevale vastu, kuid udul olid omad plaanid ja stardid lükkusid poolteist tundi edasi.

Naisseenioride finaaliks oli taas taevas sirav päike ja mõnusad soojakraadid ning siit tuli Tartu Golfiklubiga viimase rajani heideldes esimene meistritiitel. Monica Pihlak, Riina Vettus, Anneli Esken, Anu Uuemõis alistasid tartlased tulemusega 2:1. Pronksile tuli Rae Golfiklubi, neljandaks jäi Niitvälja Golfiklubi, viies oli Valgeranna Golfiklubi ja kuues Saaremaa Golf & Country Club.

Vaata tulemusi

Kapten Rain Uusküla, Taavi Truusa, Gunnar Kobin ja nõuandja Peep Tammemäe

Meesseeniorid pidid paraku tartlaste paremust tunnistama ja jäid 1:2 alla. Hõbemedali said kaela Jan Larsson, Raido Raamat, Taavi Truusa, Gunnar Kobin. Pronksmedali sai Reval Golf Club, neljandaks jäi Niitvälja Golfiklubi, viies oli Rae Golfiklubi, kuues Saaremaa Golf & Country Club, seitsmes Valgeranna Golfiklubi ja kaheksas Otepää Golf & Country Club.

Vaata tulemusi


Isabel Sirel, Lill Kangust, Elizaveta Sofia Reemet, Anete Liis Adul, kapten Rain Uusküla

Sel aastal ei olnud EGCC naistele vastaseid. Naiste koondis koosseisus Anete Liis Adul, Elizaveta Sofia Reemet, Isabel Sirel, Lill Kangust alistas finaalis tulemusega 2:1 Niitvälja Golfiklubi. Kolmas koht läks Rae Golfiklubile, neljas oli Tartu Golfiklubi, viies Valgeranna Golfiklubi, kuues Reval Golf Club ja seitsmes Otepää Golf & Country Club.

Vaata tulemusi

Nõuandja Peep Tammemäe, Richard Teder, Henry Mägi, Ken-Marten Soo, Ruut Kangust, Janar Toomesso, Rauno Pikk, kapten Rain Uusküla

EGCC mehed said tasavägises finaalmatšis võidu ja alistasid Niitvälja Golfiklubi 3:2. Võidukasse koondisse kuulusid Richard Teder, Henry Mägi, Ken-Marten Soo, Ruut Kangust, Janar Toomesso ja Rauno Pikk. Pronksmedaliga pidi leppima Reval Golf Club, neljandaks jäi Rae Golfiklubi, viies oli Tartu Golfiklubi, kuues Valgeranna Golfiklubi, seitsmes Otepää Golf & Country Club ja kaheksas Saaremaa Golf & Country Club.

Vaata tulemusi



EGCC koondisele olid nii enne võistlusi kui kohapeal jõu ja nõuga abiks kapten Rain Uusküla ja Peep Tammemäe. Võib julgelt öelda, et EGCC koondiste edus mängis suurt rolli kapteni eesmärgipärane tippspordile suunatud tegevus, mis algas juba eelmisel aastal. Koondistega on koguneti juba talvel ning eesmärk oli ainult üks: tuua kõik Eesti meistrivõistluste kuldmedalid EGCC-sse. Viimasel kuul toimusid koolitused nii spordivaldkonna tippkoolitajalt Raimo Ülaverelt kui võistlusega samal nädalal Egert Põldmaga, kellega käidi visuaalselt läbi Saarema golfiväljaku iga rada ja seal olevad takistused ning õpiti, kuidas vähendada võimalust eksimiseks.

Peebu sõnul oli EGCC tiim lihtsalt super. "Kõik hoidsid kokku, kõik toetasid üksteist, viimastele võistlejatel mindi caddie'ks ja võideldi viimase rajani," kirjeldas Peep, kel jagus kiidusõnu ka korraldajatele ja väljaku kvaliteedile.

Klubi poolt suur tänu kaptenile klubi sportliku poole hoolitsemise eest, koondise toetajale Avisele ja kõigile teistele, kes aitasid kaasa medalite võitmisel. Töö jätkub ja järgmisel aastal minnakse starti kindlasti vähemalt sama suurte eesmärkidega kui 2022. aastal.

Vaata ka:

Kõik uudised ...

GOLFBOX