GOLFBOX


Estonian Golf & Country Club hooaja lõpetamisel pälvis väljakukomitee esimees Urmas Isok tunnustuse "Aasta tegu 2022"

Head klubikaaslased!

Alustuseks tänan klubi suure tunnustuse eest, aga eks tibusid loetakse kevadel. Paljud on mind juba õnnitlenud ja küsinud, et millega ma hakkama sain, sest need ju ei tea, kes aastalõpu peol ei olnud.

Käesoleva aasta kevadel oli meil griinide olukord erakordselt halb, mistõttu otsustasin pakkuda oma vabatahtlikku abi väljakukomitee kaudu EGCC väljaku kvaliteedi parandamiseks. Loen ennast siiski hobi-greenkeeper'iks, kuigi mul on 11-aastane kogemus oma kodugriinist ja 25 aastat kogemust golfimängijana.

Tuleb tunnistada, et muutuste tekitamine sel kevadel oli üpris raske, aga me saime sellega hakkama vaatamata asjaolule, et mitmed tööd said tehtud kolm kuni neli kuud soovitust hiljem. Tänane olukord on lootustandev, kuid protsess on pikaajaline ja perfektset tulemust eeloleval kevadel loota ei maksa. Trend on aga positiivne.

Väljakukomitee liikmed on lisaks minule kapten Rain Uusküla, Head Pro Enrico Villo, AS EGCC juhatuse esimees Hanno Kross ja Head Greenkeeper, kelle kohusetäitjaks on Maret Bormeister. Ma siinjuures sooviksin kiita Maretit ja tema töökaid tiimikaaslasi, kellest enamik on töötanud EGCC palju aastaid.

Väljakukomitee on koos käinud keskmiselt iga kahe nädala tagant. Iga kord antakse hinnang toimunule ja planeeritakse järgmised sammud. Meie järgmine koosolek toimub 27. oktoobril, mil on päevakorras väga tõsised küsimused nagu:

- investeering kastmissüsteemi nii, et meil suvise põua ajal oleks võimalik kasta ka feere ja hoida nad rohelised,
- drenaažide remont ja hooldus,
- olemasoleva masinapargi audit ja tulevik,
- greenkeeping'u osakonna 2023. aasta tööjõuplaan,
- biostimulantide ja väetiste partneri valik,
- hinnang väljaku hetke olukorrale ja plaan, mida veel teha enne külmade tulekut,
- koostöö Niitvälja Golfi greenkeepinguga

Soovin siinjuures ära klaarida ühe müüdi nn rohetehnoloogiast, mille tõttu paljude klubiliikmete arvates on EGCC halvemas konditsioonis kui teised Eesti golfiväljakud. See ei ole nii. EGCC pole kunagi olnud rohelisem kui teised Eesti väljakud või vastupidi. Tõsi, on olemas teatud erisusi ja aineid, mida erinevad greenkeeper'id kasutavad. Näiteks roosuhkur on väga levinud biostimulant, mida spetsiaalselt toodetakse golfiväljakute jaoks. Aga ka nn kunstväetised on enamjaolt kõik ammutatud loodusest nii nagu lehma- või hobusesõnnik. Peamine vahe on selles, et nn kunstväetised on granuleeritud ja pakendatud keemiatehases, aga sõnnik laotatakse põllule otse laudahoidlast. Tegelikult granuleeritakse ka kanasõnnikut. Soovin kõigile aga kinnitada, et kasutame üksnes Euroopa Liidus lubatud ja sertifitseeritud materjale, mis on ohutud meie tervisele, ning proovime sealjuures saavutada parimat võimalikku kvaliteeti.

Soovin kõigile head talvitumist ja valmistumist uueks 2023. hooajaks!

Urmas Isok
EGCC väljakukomitee esimees

Kõik uudised ...

GOLFBOX