GOLFBOX

Meeste 50+ vanuseklassis Senior Openi võitnud Jan Larsson EGCC'st võistluse esimesel päeval 
Foto: Zoran Grojic / Eesti Golfi Liit

EGCC's mängiti juulikuu teisel nädalavahetusel Senior Open'it, mille peasponsor oli enamusele golfimängijatele tuttav Büroomaailm. Võistlus oli 36-rajaline ja mängiti kaks päeva Sea Course'il, kus sel aastal on eriti griinidel väljakutseid olnud piisavalt. Täname Eesti Golfi Liitu usalduse ja hea koostöö eest ning ka paljusid mängijaid, kes jagasid kiitust, kuna ootasid juttude järgi midagi jube hullu. Tõesti, greenkeeping'u vaatest on olnud üks ajaloo keerulisemaid EGCC aastaid ja vaatamata kevadisele kiirele talvekahjustuste väljakasvatamise ootusele oli reaalne tulemus kordades aeglasem.  

Nädalavahetusel mängisid Eesti parimad seeniorid, kellele andsid konkurentsi ka mängijad väljaspool Eestit, neljas meeste vanuseklassis ja kolmes naiste võistlusklassis.

EGCC mängijatele tuli meistrivõistlustelt hulgaliselt medaleid. 50+ vanuseklassis võitis Senior Open'i meie klubi eelmise aasta parim mängija Rootsi kodakondsusega Jan Larsson, kes edestas soomlast Timo Sepponen nelja löögiga. Jani tulemus oli 159 lööki, teiseks jäänud Sepponeni tulemus oli 163. Selles vanuseklassis sai Eesti meistrikulla kaela Gunnar Kobin, kes lõi kahe päeva kokkuvõttes 168 lööki. Hõbeda teenis pikalt ka EGCC presidendi ametit pidanud Mait Schmidt 170 löögiga ja sama tulemusega pronksi Rasmus Kivila Niitvälja Golfist. Schmidti viimane mänguring oli parim, seetõttu sai ta ka lõpptulemuses kõrgema koha.

Naiste 50+ vanuseklassis võitis Senior Openi soomlane Mimi Skog 163 löögiga. Järjekordse riigi meistritiitli omas vanuseklassis võitis EGCC'st Anneli Esken 171 löögiga, kes kokkuvõttes sai võistlusel teise koha. Kolmas oli jälle külalisvõistleja Soomest Hannele Heikura 175 löögiga ning EMV'ste hõbe ja pronks kuulusid EGCC's mängijatele vastavalt Kersti Klaasile 176 löögiga ja Riina Vettusele 183 löögiga.

Palju õnne 50+ vanuseklassi esindajatele, kes tõid meistritiitlid koju! Rohkem kuldmedaleid EGCC mängijad ei võitnud, küll aga ohtralt teist karva medaleid.

60+ vanuseklassis võitis riigi meistritiitli Toomas Tamme Tartu Golfiklubist 163 löögiga. Kaks lööki rohkem tegi 36 rajal Vello Kahro ja sai hõbeda. Omakorda Vellost kaks lööki enam mängis Peep Pira samuti EGCC'st, kes sai meistrivõistlustel pronksmedali.

Naiste 60+ vanuseklassis näitasid võimu põhjanaabrid. Esikoha võitis Pirjo Sipponen 170 löögiga kaasmaalase Liisa Pättiniemi-Fageströmi ees, kes lõi 177 lööki. Võistlusel tuli kolmandaks ning samas Eesti meistriks selles vanuseklassis Niitvälja Golfist Ulvi Ingver 194 löögiga. Monica Pihlak sai EMV'ste raames hõbeda 198 löögiga, pronks kuulus Niitvälja Golfist Küllike Varikule.

65+ oli eraldi vanuseklass ja siin sepistas üllatuse meeste hulgas Niitväljalt Karl Lell, kes ühelöögilise eduga võttis meistritiitli endise koduklubi kaaslase Raivo Velsbergi ees, kes esindab Reval Golfiklubi. Karl tegi suurepärase mängu: esimesel päeval lõi 78 lööki, teisel päeval 80. Pronksmedali sai Niitväljalt Allan Elerand 177 löögiga.

Naiste samas vanuseklassis oli play-off. Võidu eest mängisid Anne Petter Niitväljalt ja Sirje Eichelmann Rae Golfiklubist. Meistritiitli pälvis Petter, kes võitis võistluse 2. play-off rajal. Pronks kuulus EGCC'st Margarita Rossile.

Meeste hulgas on ka 70+ juba EMV'stel ja siin klassis sai võidu endine EGCC liige Maido Pajo võimsalt seitsmelöögilise eduga EGCC mängijate ees. Kuldmedali tulemuseks märgiti 170 lööki, Arvo Närep ja Ülo Polli EGCC'st lõid kahe päeva jooksul ühepalju lööke 177, hõbe kuulus viimase päeva parima tulemuse tõttu Arvole ja Ülo sai kaela pronksmedali.

EGCC võistluste direktor Peep Tammemäe tänas väga Eesti Golfi Liidu võistluskorraldajat Reane Evertit, kellega koostöö sujus suurepäraselt ja mis oli peaprooviks augusti lõpus EGCC Sea Course'il toimuvatteks Euroopa seeniorite võistkondlikeks meistrivõistlusteks. Suur tänu kogu klubi poolt usalduse eest Eesti Golfi Liidule ja täname ka kohtunikke kiirete ja vajalike otsuste eest, mille hulka kuulus ka äikese tõttu mängu katkestamine. Täname ka vabatahtlikke startereid ning eriti suur tänu ka perekond Rossile ja Büroomaailmale Eesti meistrivõistluste toetuse eest. Kui kontorikaupu on vaja, siis golfimängija või ettevõtte esimene ja ainuke valik on loomulikult Büroomaailm! Loodame, et Eesti parimad seeniorid ja külalismängijad nautisid nädalavahetust ning näeme kõiki juba õige pea järgmistel Eesti Golfi Liidu võistlustel kas EGCC's või mujal Eesti väljakutel!

Vaata ka: 

Kõik uudised ...

GOLFBOX