GOLFBOX

Suvi alles algas aga samas juba pool võistlushooaega seljataga. Siinkohal väike kokkuvõte Eesti Golfikooli noorte tegemistest ja edusammudest hooaja esimesel poolel. Võistlushooaeg algas aprilli lõpus Maltal, kui võistlustules olid kolm golfikoolis treenivat noort - Ken-Marten Soo, Anete Liis Adul ja Thor Erik Tikand. Hooaja alguses oli teravaimas vormis Ken-Marten, kes suutis iga päev mängu parandada ja püsida kõrges konkurentsis. Ka teised noored mängisid tõusvas joones aga paraku kõrgesse mängu ei sekkunud. Võistluse lõpptulemustes saavutas Ken-Marten tubli 6 koha.

21.aprillil avasid mitmed noored võistlushooaja koduklubis ja EGCC Links Mastersil olid stardis Rauno Pikk, Sten-Erik Tarvis, Henry Mägi, Ken-Marten Soo, Ruut Kangust, Isabel Sirel ja Lill Kangust. Kahes klassis tegid Golfikooli noored teistele tuule alla ja võidukarikad said vastavalt Rauno Pikk ja Isabel Sirel. Samuti tegi hea mängu Ken-Marten Soo, kes mängis välja parima löögitulemuse aga tulenevalt võistluse formaadist (hcp löögimäng) tagas see kõigest 5 koha.
Aprilli lõpus käivitus ka Finnish Junior Tour, kuhu meie noortel õnnestus eelmise hooaja lõpus peetud kvalifikatsioonis kohad välja võidelda. Esimene etapp peeti Kullo golfis aprilli viimasel nädalavahetusel ja stardis olid Anete Liis Adul ning Ken-Marten ja Sten Erik Soo. Kõige paremat minekut näitas Sten Erik, kes oli kahe päeva järel ka päris kõrges konkurentsis aga paraku viimase päeva kesisem tulemus jättis ta jagatud 22 kohale. Ken-Marten mängis oma parima ringi just viimasel päeval, mis tõstis ta etapi kokkuvõttes jagatud 33 kohale. Neidude arvestuses oli stardilist tavapäraselt lühem ja 18 neiu konkurentsis meie Annile sellelt võistluselt jagatud 14 koht.
FJT teisel etapil oli eestlastest stardis ainult Ken-Marten Soo ning mai alguses St.Laurence Golfis mängitud etapil lükati esimesel päeval starte mitu tundi edasi ning lõpuks rajale pääsenuna lõppes ring päris hämaras. Pikk ootus ja võistluspäev mõjutas ka tulemust ning kahjuks esimese päeva +10 ei lubanud päris kõrgesse konkurentsi enam sekkuda. Teisel päeval mängis Ken-Marten päeva paremuselt viienda tulemuse, mis tõstis teda tabelis tublilt ettepoole ning lõpptulemuseks jagatud 29 koht. Tuleb aga kindlasti mainida, et selles sarjas on tase äärmiselt ühtlane ning esimesed paarkümmend mängijat alati paari kolme löögi sees raja par’is või alla selle!

Mai lõpus läks kodumaal käima aga tõsisemate võistluste hooaeg EstAm Open’iga Saaremaal. Stardis oli suur hulk Golfikooli noori aga seekord väga säravaid tulemusi näidata ei suudetud. Naiste arvestuses lõpetas Anna Aron 15 kohal, Mariliis Palm 12 ja üldse meie omadest parimale kohale jõudis Anete Liis Adul, kes lõpetas naiste arvestuses 5 kohal. Meeste arvestuses oli parimaks Ken-Marten Soo 22 kohaga. Teistel nii hästi ei läinud ja kohad vastavalt Sten Erik Soo 37, Henry Mägi 55, Fred Eerik Laats MC.

Juuni keskel mängiti Pärnu Bay Golf Linksil Eesti rajamängu meistrivõistlused ning meil õnnestus ka koju tuua meistritiitel. Naiste parima selgitasid finaalis Anete Liis Adul ja Mariliis Palm. Paremat mängu näitas Marillis ja preemiaks esimene Eesti meistritiitel! Meeste arvestuses tegid küll tublit mängu kõik osalenud - Henry Mägi, Fred Eerik Laats, Sten Erik Soo ja Ken-Marten Soo - kuid medalimängudele ei jõudnud keegi. Kõige edukam oli Ken-Marten Soo, kes pidi veerandfinaalis tunnistama hilisema pronksimehe Richard Tederi paremust.

Paar päeva hiljem startis samuti Pärnu Bay’s Estonian Junior Tour. Stardis oli kokku 18 EGCC golfinoort ja nelja klassi peale toodi koju mitu võitu ning auhinnalist kohta. U12 klassis võitis Karl Konrad Ranna ja tublil kolmandal kohal lõpetas Karl Andreas Soo. U15 klassis tegi super tulemusega puhta töö Rauno Pikk ja teise koha võitis Ruut Kangust. U18 klassis võidutses samuti EGCC ja Eesti Golfikooli kasvandik Johan-Erik Põldmäe. U21 klassis on sel päeval teistest parem Sten Erik Soo, mis tähendab, et esimeselt etapilt kõik esikohad EGCC’sse!

Möödunud nädalavahetus oli aga taas tihe, sest parimad võistlesid Eesti vanimal golfivõistlusel Niitvälja Karikas ja teised EGCC Annyversary Tournament’il. EGCC’s toimunud võistlusel näitasid head mängu Rauno Pikk ja Lill Kangust, kes noppisid oma klassides võidud! Niitväljal arenes aga eelkõige naiste klassis tõeline thriller - viimasel päeval tegi sünnipäeva tähistanud Mariliis Palm oma parima ringi, mängides raja par’i. Viimaste radade paar eksimust Anete Liis Adulilt panid vahepeal juba kindlana tundunud võidu kahtluse alla. Peale 18 rada olid aga meie neiud viigis ja taas tuli nende vahel selgitada ühe Eesti major’i võitja. Lisarajal näitas seekord kindlamat kätt Anete Liis Adul ja noppis väärt võidu. Seega Mariliisi ja Anete seis peale karikat 1:1 :)
Meeste arvestuses oli positiivne, et väga häid tulemusi näitasid kõik EGCC poisid - cut’i tegid kõik ja lõpparvestuses kohad vastavalt Herny Mägi 43, Fred Eerik Laats 40, Sten Erik Soo 15 ja meie parimana Ken-Marten Soo 9. Sealjuures Ken-Marten eestlastest paremuselt 4 koht, mis on kindlasti tubli saavutus.

Seega on olnud tihe ja võitlusrohke hooaja algus ning paljud suured mõõduvõtud alles tulekul. Tublisti on tõstetud taset ja langetatud händikäppi ehk on mida suve teiselt poolelt oodata:)

Edu tulevikuks ja õnne kõikidele juba saavutatud võitude puhul

Kõik uudised ...

GOLFBOX