GOLFBOX

EGCC Links Masters 2022 meeste võitja Joel Rothberg, EGCC võistluste direktor Peep Tammemäe ja naiste võitja Lill Kangust

Pühapäeval, 24. aprillil toimunud EGCC Links Mastersil sai kokkuvõttes naistest esikoha 85 löögiga Lill Kangust ja meestest sai esikoha Joel Rothberg, kes mängis välja raja pari.

Links Mastersiga sai EGCC golfivõistluste hooaeg ebatraditsioonilise, kuid siiski väärika avalöögi. Lume ja külmakraadide tõttu paar nädalat edasilükkunud võistlus leidis esimest ja viimast korda aset Sea Course'il. Autasustamisel hoidis tavapärase The Mastersi asemel kevadtuulest räsitud punaste põskedega võistlejate meeli erksana Ott Tänak ja tema viimane kiiruskatse Horvaatia rallil.

Kokku oli neli võistlusklassi: nii naised kui mehed alla 15 händikäpiga mängisid HCP löögimängu ning kõik teised punktimängu. Naiste HCP-ga 15,1–36,0 grupi kolmandaks tuli tasavägises võistluses 30 punktiga Kairi Luur, teiseks jäi hooaja avavõistlusel 33 punktiga Irina Nõlvak ja esimese koha võitis Liia Jung 35 punktiga. Tasapunktide puhul sai võistlusprotokollis kõrgema koha mängija, kelle HCP oli madalam.

Kollastest tiidelt startinud mehed HCP-ga 15,1–36,0 mängisid samuti punktimängu. Siingi läks põnevaks punktiheitluseks, kuid teise ja kolmanda koha vahel. Seekord jäi kolmandaks 36 punktiga Peeter Puskai ja teiseks sama punktiarvuga Jüri Teemant. Esimest korda elus pälvis golfivõistlusel esimese koha Peep Kuld 40 punktiga! 

Naised HCP-ga kuni 15,0 mängisid löögimängu. Kolmandale kohale jõudis 77 löögiga Annabel Kadak Rae Golfiklubist. 71 löögiga mängis end teiseks Lill Kangust ja võiduka esimese koha sai 69 netolöögiga Eve Pärnsalu. Oma võidukõnes tõi Eve muu hulgas esile uue harjumuse – terve talv läbi lahtise aknaga magamise, mis võis anda jäise tuulega võistluspäeval konkurentide ees kerge eelise.

Mehed HCP-ga kuni 15,0 mängisid kollastelt tiidelt samuti löögimängu. Selles grupis käis nelja mehe vahel tihe rebimine teise koha peale. Sel korral tulid auhinnalistele kohtadele Reigo Tomingas, kes 74 löögiga sai kolmanda koha, ja sama löögiarvuga kõrgema ehk teise koha sai Ruut Kangust. Esikoht läks võimsa tulemuse teinud Niitvälja Golfiklubi kaptenile Joel Rothbergile, kes tegi võistlusel 65 netolööki ja oli ka parim puhtas löögimängus läbides Sea Course'i 72 löögiga. Oma võidukõnes mainis Joel, et erilist rõõmu valmistas tulemus ka seetõttu, et stardis olid mitmed Eesti golfikoondise noored liikmed ning mõnikord on hea, kui vanem kolleeg näitab, et konkurendid peavad veel kõvasti treenima.

Positiivse vastuvõtu said spetsiaalselt EGCC Links Mastersi võistluse tarbeks vermitud medalid, mille EGCC võistluste korraldaja Peep Tammemäe oli talve jooksul organiseerinud. Kõikide oluliste EGCC klubivõistluste võitjatel on sel aastal oodata auhinnaks medaleid, mille disain ei kordu. Soovitame golfamist hoolega harjutada, et kogu kollektsioon jõuaks ennastületavate sportlike tulemuste eest auhinnakappi. Soovime kõigile võitjatele palju õnne ja häid tulemusi terveks hooajaks.

Vaata kõikide osalejate võistlustulemusi Golfboxist ja auhinnatseremoonia pildigaleriid Facebookist.

Kõik uudised ...

GOLFBOX