GOLFBOX

EGCC kapten Rain Uusküla ja Niitvälja golfiklubi kapten Joel Rothberg
2023 Ryder Cup väljakul Marco Simone

Märtsi lõpus mängis seltskond EGCC liikmeid Itaalias ümber Rooma golfi. Kui juba koos mängitakse, siis loomulikult otsustasime, et nimetame mängu EGCC Itaalia karikavõistlusteks, mille kulminatsiooniks oli 2023. aasta Ryder Cupi väljaku Marco Simone mängimine.

EGCC karikavõistluseid oleme teinud üksjagu, nii lähemal kui kaugemal: Iirimaal, Venemaal, Soomes, Lõuna-Aafrikas, Rootsis, Lätis ja eelmise aasta oktoobris Portugalis. Reiside põhiliseks ühiseks jooneks on pikk nädalalõpp ning ideaalis 3–4 ööd ja 4–5 ringi golfi. Sellest kriteeriumist eristus meie 2019. aasta Lõuna-Aafrika reis, kui olime kohapeal 12 päeva ja saime kokku 10 ringi golfi.

2022. aasta Itaalia karikavõistlustel oli menüüs kolm väljakut – Castelgandolfo, Golf Club Roma Acquasanta ja Marco Simone. Acquasanta on Itaalia kõige vanem väljak – erakordselt kena, ilusa ja võimsa loodusega, võrdlemisi kitsas puudega palistatud parkväljak. Castelgandolfo on suurepärase disainiga championship-väljak, mida kindlasti soovitame külastada, kui golfikeppidega Rooma kanti satute.

Marco Simone 18. rada

Ning loomulikult Marco Simone, mis on spetsiaalselt ümber ehitatud 2023. aasta Ryder Cupiks, kus on palju ruumi nii pealtvaatajatele kui ka mängijatele. Meie õnneks oli väljaku set-up kõige kergem – griinid veel mitte võistluskiirusel ja rough'id maha lõigatud. Ryder Cupil, kus griini kiirus on stimpmeetri järgi pigem 11 kui 9,5 nagu meil, saab pulli ikka kõvasti! Griinile saamine polegi nii raske, aga palli auku saamine on väljakutse. Nii mõnigi rada oli pigem lühike kui väga pikk, mis andis võimaluse headel mängijatel rünnata tii pealt griini, kuid eksides oli pigem kindel double-bogey kui madalamad numbrid. Tõeline risk-reward-väljak, kui ka rough kõrgeks kasvatatakse. Kui külastate Ryder Cupi 2023. aastal ja juhuslikult viimasel võistluspäeval, siis mina soovitaksin võtta istekoha 16. rajale, kus tõenäoliselt lõpeb mitu matši või miks mitte isegi kogu võistlus.

Ilmaga vedas – enamasti sai mängida lühikese varrukaga

EGCC Itaalia karikavõistlustel olid analoogsed reeglid nagu meie eelnevatelgi sotsiaalsetel golfireisidel – mängisime punktimängu ja neljast mänguringist kaks paremat läksid omavahelisesse arvestusse. Nii mängides on alati erakordselt huvitav kuni viimase mänguringini, sest tavaliselt reisi lõpus ikka keegi õnnestub ja see lükkab kogu edetabeli segamini. Sel korral oli võitja üllatavalt kindel – oma kahelt (ja muide just kahelt viimaselt) parimalt mänguringilt sai kirja 38 ja 38 punkti Joel Rothberg, kes vabal ajal peab Niitvälja kapteni ametit ja kelle koduklubigi on Niitväljal. Meie heameeleks on Joel olnud aastaid ka EGCC liige ja seetõttu andsime talle Rooma lennujaamas mitteametlikul autasustamise tseremoonial rõõmuga üle sümboolse võidukarika. Ametlikult anname nii Itaalia kui oktoobris peetud Portugali karikavõistluse võitjatele karikad üle meie selle hooaja avavõistlusel Links Masters.

Täitsa hästi mängis ka meie klubi kapten Rain Uusküla, kes tuli võistlusel teiseks. Tema parimad mänguringid olid 33 ja 34 punkti. Rainile teine koht väga palju rõõmu ei pakkunud, sest tõelise spordihingega mängijale jäi kindlasti kripeldama lisaks teisele kohale ka see, et kaotas oma parimale sõbrale, keda teab juba aastakümneid ja kellega koos on maadelnud judoringis. Järgnevatel aastakümnetel saame näha samas kaalukategoorias meeste sõbralikku maadlust golfiväljakutel.

Priit Post Itaalia esimesel golfiväljakul Golf Club Roma Acquasantas, mis valmis aastal 1903. Reisisellide üks lemmikväljakuid

Kolmanda koha teenis Jüri Kalda, kelle parim ring oli 37 punkti ja teiseks parim ring kahjuks ainult 26 punkti. Tänu teisel päeval mängitud suurepärasele tulemusele andis Jüri kõvasti võistlusele ja esikohale pürgijate pulssidele lisalööke juurde.

Need, kes esikolmikusse ei jõudnud, said lihtsalt tunda rõõmu suurepärasest golfiilmast, mõnusast reisiseltskonnast ja kevadistest jalutuskäikudest golfiväljakutel.

Järgmiste EGCC karikavõistluste info ja detailid selguvad aprillikuu jooksul ning siis saadame kindlasti kõikidele info. Reisidel on maksimaalseks osavõtjate arvuks 16 ja üldiselt täituvad kohad kiiresti. Loodetavasti viirused ei muundu ja lennukid jätkavad lendamist, nii saame jälle naasta väljakujunenud reisikava juurde, kus aastas mängime vähemalt kahte EGCC karikavõistlust kusagil kenas kohas pikal nädalavahetusel.

Kirja pani ja telefonist otsis fotod

Hanno Kross
2022. aasta EGCC Itaalia karikavõistluste 14. koha omanik

EGCC kapteni Rain Uusküla teeb võistluse avalöögi Castelgandolfo väljakul

Kaptenid hoos. Mängisime Marco Simonel ühel päeval kaks ringi – esimene võistlusring ja teine soojendusring järgmiseks võistluspäevaks

Kõik uudised ...

GOLFBOX