GOLFBOX

Pühapäeva õhtul ja esmaspäeval tehakse Sea Course'i griinidel suur hooldus - õhutatakse ning lisatakse aukudesse uut materjali, mille eesmärk on toitainerikka pinnase loomine sügiseks, et talvele läheks muru tugevalt vastu ja kevadel oleks talvekahjustusi vähem. Muru taastub griinil nädalaga ehk kes soovib General Play ringe teha, siis 6.-12. septembrini soovitame teha neid Stone Course'il. Allolevalt meie hooldustiimi juhi Paul Marley detailsem info seoses septembri esimese pühapäeva suuremate töödega väljakul. 

Lugupeetud Estonian Golf and Country Club ’i liikmed ja mängijad!

Kahjuks olid sellel kevadel Sea Course’i griinid kehvas seisukorras. Üritasime aastaid juurutada keemiavaba greenkeeping’u meetodit, kuid kahjuks ei andnud see soovitud tulemusi, mistõttu otsustasime proovida teist meetodit ning pritsisime enne eelmist talve Sea Course’i griinidele fungitsiidi ehk taimekaitsevahendit, mis peaks talveseene eemale hoidma. Paraku ei taganud ka see meetod kevadeks haigusvabasid griine.

Alates tööleasumisest väljaku hooldustiimi juhina juunis 2020 olen konsulteerinud mitmete agronoomide ja ekspertidega meie putting-pindade parandamise küsimuses, eriti selles, mis puudutab varakevadet. Viisime neile erinevatelt griinidelt võetud mullaproove ning saime tagasiside leidude kohta.

Ühiseks seisukohaks oli, et probleemi põhjustajaks on juurtsooni koostis. Kui 99.9% golfiväljakutest püütakse eemaldada juurtsoonist orgaaniline aine, siis meie probleemiks on orgaanilise aine puudumine selles. Sea Course’i juurtsoon koosneb suurtest, ümmargustest mullaosakestest, milles napib orgaanilist ainet selleks, et anda mullaprofiilile mingisugustki profiili ning säilitada niiskust ja toitaineid. Kui meil õnnestubki kasvatada griinidel korralik muru, siis sellealune juurtsoon ei suuda kasvatada piisavalt tugevat kihti, mis on vajalik nii suvise palavuse ja põua kui ka talvise külma talumiseks.

Selleks, et meie putting griinid elaksid paremini talved üle, peame hakkama tõstma orgaanilise aine sisaldust juurtsoonis. Agronoomid soovitasid meil õhutada griine 15mm piidega (umbes sõrmesuurused) ja katta need liiva-mulla seguga. Liiva-mulla segu lisamine juurtsooni aitab taimedel paremini säilitada niiskust ja toitaineid ning suunab juured tasapisi sügavamale niiskuse suunas. Kahjuks ei ole see protsess ühekordne, vaid seda tuleb korrata vähemalt üks või kaks korda hooaja jooksul kuni oleme saavutanud juurtsoonis orgaanilise aine soovitud taseme.

Praeguse plaani kohaselt toimub õhutamine ja liiva-mulla seguga katmine pühapäeval, 5. septembril (kui ilm lubab). Mõistan täielikult golfimängijate frustratsiooni, mida selline protseduur enne hooaja lõpuu põhjustab, kuid peame tegema selle protseduuri ajal, mil rohi kasvab kiiresti, kuna see kiirendab toibumisprotsessi ning aitab putting -pinnal kiiremini taastuda. Kui me teeksime selle protseduuri oktoobris, ei jõuaks rohi enne talve vajalikul määral toibuda, ning see suurendaks vastuvõtlikkust haigustele. Septembri alguses peaks peale sellist tugevat õhutamist 10-14 päevaga griin olema ilusti kinni kasvanud. 

Arutasime seda plaani AS EGCC juhatuse esimehe Hanno Krossiga ning vastse klubikapteni Rain Uuskülaga ja jõudsime otsusele, et kuigi putting-pinna õhutamine võib mõjuda segavalt septembri alguses, peame sellega algust tegema, kui soovime tagada juurtsooni parendamine tasemeni, mis on vajalik taimede talve üleelamiseks ning sellega anda võimaluse kevadel oluliselt paremaks kvaliteediks griinidel, kui me sel maikuul nägime. 

Kui teil on lisaküsimusi seoses selle protseduuri läbiviimise vajalikkusega, palun andke teada ja ma vastan meelsasti kõikidele päringutele.

Tervitades,

Paul Marley
EGCC hooldustiimi juht
tel: 5621 7317
email: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Kõik uudised ...

GOLFBOX