GOLFBOX



Pühapäeval, 3. juulil toimus võistlussarja Rising Stari hooaja esimene etapp, mis viis kokku alustavad golfarid ja klubiliikmetest mentorid.

Kuigi võistlemine oli tol õhtul teisejärguline ja peamine eesmärk oli mõnusalt aega veeta, jagati mängijad ja mentorid tiimidesse. Esimesse tiiboksi sammuti enesekindlalt, sest Driving Range'il olid harjutuslöögid tehtud ja uued näpunäited kõrva taha pandud. Sel korral oli mänguvormiks Florida Scramble, kus kõik mängijad teevad avalöögi ja valitakse parim pall. Mängija, kelle pall valitakse, jääb järgmisel löögil vahele. Löögid loeti kokku Stone Course'i üheksal rajal.

Veel enne kui asuti auhindu jagama, sai sõna Eesti golfi raudvara pro Rein Auväärt, kes hoidis ka marssalina võistlejatel silma peal. Rein tõi esile tiimide entusiasmi ja rõõmsameelsuse, mis tema sõnul korvas mõningase puudujäägi mängutempos. Pärast vussiläinud lööki ei maksa nukrutseda, vaid mõelda juba järgmise löögi peale, nii ei rauge hoog. 
Alustajate üks suuri muresid on ka kramplik kepihoid. "Ärge pigistage seda vaest keppi nii hirmsasti. Kui te võtate näppudega kõvasti kinni, siis teie veresooned käevarrelihastes saavad süüa ja siis on kindel, et te lööte ette maha või pallile pähe," lisas Rein, kes soovitas mõttes vahetada kepihoiu linnupoja hoidmise vastu. Tulemus on kohe teine, kinnitas Rein ja soovis kohalviibijatele helget golfitulevikku.



Kolmandat ja neljandat kohta jäid võrdse tulemusega – 39 netolööki ja kolm üle raja pari – jagama tiimid Karin Antropov, Helena Kesa, Kaido Petter ja mentor Monica Pihlak ning Jaan Luks, Tuulikki Uluots, Anu Suvi-Turner ja mentor Anneli Esken.

Nii teise kui esimese koha tiimid mängisid välja tulemuse üks üle raja pari ja 37 netolööki. Otsustavaks sai viimase kuue raja parem tulemus. Sel korral jäid teiseks Reilika Mikk, Roosi Ristal, RImma Tammemäe ja mentor Peep Tammemäe.

Etapivõidu ja Rising Stari karikad viisid koju Evelin Eiert-Rõžov, Kristel Tõnisson, Merle Veerits ja mentor Lauri Kiviloo. Võidukõnes mainis Kristel, et tal oli see üldse elu esimene spordivõistlus ja see teeb rõõmu, et kohe tuli esimene koht. Lauri avaldas tänu mentoritele ning avaldas lootust, et alustajad said kogetust indu juurde. "Olge aktiivsed, sest need võistlused on kindlasti heaks hüppelauaks edaspidiseks," lisas Lauri.

Vaata tulemustetabelit Golfboxist

Rising Stari auhinnalauda aitasid katta:

Korraldajad tänavad omalt poolt sarja eestvedajat Lauri Kivilood ja teisi mentoreid ning loomulikult kõiki tulevasi golfitähti. Ootame järgmistele etappidele:

  • II etapp: 7. augustil kell 15
    Väljak: Stone Course, 9 rada
    Mänguvorm: võistkondlik punktimäng
    Registreeri Golfboxis

  • III etapp: 11. septembril kell 15
    Väljak: Stone Course, 2 x 9 rada
    Mänguvorm: Florida Scramble

  • Finaal: 28. septembril kell 12–14
    Väljak: Sea Course, 18 rada
    Mänguvorm: individuaalne punktimäng

Vaata ka videokokkuvõtet:

Rising Stari õhtutele on osalema oodatud kõik, kel Green Card taskus, ja ka need, kel händikäpi indeks ehk HCPI veel puudub. Ühe etapi osavõtutasu on EGCC liikmele ja kandidaatliikmele 15 €, külalistele 25 €. Neile, kel Stone Course'i mänguõigus puudub, lisandub Stone Course'i etappidel 25 € green fee. Neile, kel Sea Course'i mänguõigus puudub, lisandub finaalis 25 € green fee. Osavõtu saab üle kanda MTÜ Estonian Golf & Country Club arveldusarvele EE627700771001633789.

Tutvu ka võistluse juhendiga

Kõik uudised ...

GOLFBOX