GOLFBOX

Pinnacle Point rada nr 7, par3. Mängisime Pinnacle Pointi kaks korda - rada on erakordselt ilusate vaadatega ookeanile.
Natukenegi tuult ning ka pall saab India ookeaniga tuttavaks!

2019 aasta algas osale klubiliikmetest suure hulga golfimänguga – sõitsime Lõuna-Aafrika Vabariiki ning mängisime 12 päeva jooksul 11 ringi golfi! EGCC reisidel oleme andnud lihtsalt golfi mängimisele väikest lisavürtsi võistluse korraldamisega. Oleme sõitnud nii Soome, Rootsi ja Prantsusmaale mängima EGCC karikavõistlusi ning nüüd kahel viimasel aastal ka Lõuna Aafrikasse, kus golfiväljakute valik on suurepärane. Jaanuaris-veebruaris on LAV’is ka meile sobilik ilm – keskmiselt 25-30’c sooja ning võrreldav meie Eesti väga hea suvega.

Kui eelmisel aastal olime Kaplinna lähedal ning mängisime mõned ringid ka George’is, siis sel aastal võtsime sihtkohaks ainult George’i ja Knysna piirkonna, kus muuhulgas mängisime ka maailmakuulsa Fancourti kõiki kolme väljakut.

Meie golfireis algas Johannesburist, kust pidime ümber istuma siselennule George’i. Kasutasime Johannesburgi maandumist ka ära ning planeerisime kaks ringi golfi Royal Johannesburg & Kensington golfiklubis. Väljak valiti World Golf Awardsil eelmisel aastal parimaks LAVi väljakuks, tegime seal nii harjustusringi kui esimese võistlusringi kahel erineval väljakul.

Kuna mänguringe oli kokku 11, siis kuidagi pidi selguma ka karikavõistluste raames võitja ning kõiki ringe arvesse võtta polnud loogiline. Kas nüüd allakirjutanu jalgrattatausta tõttu või lihtsalt hea mõttevälgatusena tekkis idee jagada mänguringid etappideks, mille tulemused liidetakse üldkokkuvõtte arvestusse.

Esimesed kaks etappi sisaldasid kolme mänguringi, millest parim punktimängu tulemus läks etapi arvestusse. Viimased kaks etappi koosnesid mõlemad kahest mänguringist. Etterutates tuleb tunnistada, et formaat oli erakordselt huvitav ning põnevust jagus kuni viimase etapi viimaste radadeni, sest paljudel oli võimalus veel oma parim ringi kirja saada ning mitu kohta sellega paremusjärjestuses tõusta.

2018.a. LAV karikavõistluste võitja Kersti Klaas otsimas oma palli väljakust väljaspool. Heinu ja Hanno moraalselt Kerstit heade sõnadega toetamas

Esimesel etapil, mis lõppes Pinnacle Pointis, võttis liidriohjad meestest enda kätte Vello Kahro 32 punktiga, naistest oli liider Katrin Kerem 28 punktiga. Pinnacle Point on LAV'i üks erakordsemaid väljakuid - vaated ookeanile ning, pidevalt mängu huvitavamaks tegev tuul ning väga väljakutsuv, samas igati mängitav disain ka mitte elukutselistele mängijatele. Viimastest rääkides oli hea näha meiega samal ajal mängimas ja harjutamas ka Lous Oosthuizen'it, kes eelmisel nädalavahetusel AbuDhabi's sai neljanda koha ning detsembris võitis hooaja esimese Euroopa Tuuril võistluse South-African Open'i.

Teine etapp sisaldas mänguringe Oubaai ja Fancourti väljakutelt ning siit sai parima tulemuse endale Hanno Kross ja Margarita Ross, kes mõlemad teenisid oma parimalt ringilt samuti 32 punkti. Fancourtis mängisime Montagu ja Outeniqua väljakuid lisaks kolmanda etapi esimesele The Links väljakule. Fancourt on koht, kuhu võib julgelt lennata ka nädalaks ning nautida kõiki väljakuid ja suurepärast teenindust. 

I etapi parimad Katrin Kerem ja Vello Kahro

Kolmas etapp koosnes LAV’i mitmel korral erinevate top’ide number üks väljakust Fancourt The Links ning Kingswood’i väljakust. Selle võitis meestest Tiit Kerem 35 punktiga ning naistest Kersti Klaas 34 punktiga.

Pinnacle Point rada nr 5, par 5. Heinu Klaasi stiilinäide

Fancourt The Links väljak ja EGCC naised Monica Pihlak, Linda Kahro ja Kersti Klaas oos caddie'dega. 

Viimasele etapile minnes olid punktide vahed väikesed nii ees kui ka tagapool tabelit, mängisime ringid veel ka Simola ja Pezula väljakutel, mis mõlemad on hinnatud pidevalt LAV’i TOP10 sekka. Simola’s saime esmakordselt seenevihma kogu reisi jooksul, väljak oli väga raske ning vähesed suutsid sel oma parimat tulemust näidata. Radade vahel jooksnud ahvid olid vaid pulssi mõjutavatest teguritest. Meestest oli parim Simola’s 27 punktiga Hanno Kross ja naistest 23 punktiga Margarita Ross.

Selle aasta LAV'i vaieldamatult stabiilseim ja parim naiste hulgas - Margarita Ross

Viimase etapi viimaseks mänguringiks oli Pezula Championship Course– erakordselt kena ja samas jällegi mitte kerge väljak. Enamus mänguringe mängisid mehed 5900-6000m pealt, mis meie Sea Course’iga võrreldes on kollaste ja valgete tiide vahepealne pikkus.

Viimasele mängiringile läks naistest korraliku edumaaga Margarita Ross, meestest juhtis kahe punktiga Vello Kahro allakirjutanu ees. Finaalgrupis, kus oli kaks parimat mees ja kaks parimat naist, said selgeks tulemused kolm rada enne lõppu, kui oli näha, et liidrina rajale läinud Vello oma parimat mängu teha ei suutnud ning samas teise koha pealt rünnanud Hanno suutis teha reisi parima mängu teenides kokku 37 punkti.

Fancourti Outeniqua väljak ning naiste arvestuses 7. koha saavutanud Liana Kross

Kokkuvõttes tähendas see allakirjutanule neljanda etapi võitu ning ühtlasi meeste arvestuses ka Lõuna-Aafrika karikavõistluste võitu 129 punktiga. Vello Kahro jäi teiseks 122 punktiga ning kolmandaks tõusis viimase päeva 34 punktiga Jüri Kalda, kes kokku teenis 121 punkti neljalt etapilt.

Simola väljakul tundsid ennast lisaks golfimängijatele koduselt ka muu seltskond. Ahvipere puhkamas jalga Simola 9ndal rajal, par3

Naistest oli ülivõimas võitja Margarita Ross 120 punktiga, Katrin Kerem saavutas teise koha 109 punktiga ning meie eelmise aasta LAV´18 karikavõistluste naiste võitja Kersti Klaas jäi seekord kolmandaks 107 punktiga.

Finaalgrupp Pezula väljakul - Katrin Kerem, Vello Kahro, Margarita Ross ja kaamera taga Hanno Kross

Tagantjärgi vaadates oli tegemist täiesti hard-core golfireisiga – kokku 12 päeva kohapeal ning 11 mänguringi golfi LAV’i vaieldamatult parimatel väljakutel. Vaatamata sellele jäi paljudel südamesse tunne, et oleks mõne mänguringi soovinud veel teha! Ilm oli väga kena, seltskond super ning LAV’i loodus ja inimesed erakordselt kenad.

Vaated meie viimases peatumiskohas Knysna's

Suured tänud kõikidele, kellel oli võimalus osaleda! Klubi poolt tänud ka GolfLifeTravel’ile, kes meile kõik ilusti ära korraldas!

2019. aasta klubi kevadreis viib meid Frankfurti lähedale St Leon Rot’i ning lähiväljakutele 4-7. aprillini. Läheme otselennuga neljapäeval ning oleme tagasi pühapäeval - neli päeva ja kolm ööd kohapeal ning mängime 4 ringi golfi – selline pikk aktiivne nädalalõpp, mille raames saame esmakordselt mängida ka EGCC Saksamaa karikavõistlusi!

Reisi hind EGCC liikmele on kaheses toas 680€, üheses toas 790€, lisanduvad lennupiletid suurusjärgus 200€ koos äraantava ja käsipagasiga. Reis sisaldab:

  • Majutus 4*, hommikusöögid hinnas
  • 2 ringi golfi St Leon Rot (European Tour Properties)
  • 1 ring golfi Rheintal Golf
  • 1 ring golfi Hohenhardter Hof Golf
  • Lennujaama transfeerid
  • Golfitransfeerid

Lisainfo GolfLifeTravel'i reiskorraldajalt Grete Vällolt: 
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või telefonil + 372 56 99 4440

Kui on huvi, broneerige varakult, reis läheb täis ning on piiratud osavõtjate hulgaga.

 

LAV’i reismuljeid jagas
Hanno Kross

Fotod: Liana & Hanno Kross

Lõuna-Aafrika 2019 karikavõistluste võitjad - Hanno Kross 129 punkti ning Margarita Ross 120 punkti

 

Kõik uudised ...

GOLFBOX