GOLFBOX

22. juuni hommikutundidel kogunesid Jõelähtmele tõelised golfifännid, et läbida soojal ja peaaegu tuuletul suvepäeval ei rohkem ega vähem kui 42 rada: Stone Course'il 18 rada, Sea Course'il 18 rada ja sinna otsa veel kuus rada Stone Course'il. Raja par oli 169. Kulus lugematu hulk kaloreid, veepudeleid, energiaampse, samme ja muidugi märkimisväärne arv golfilööke.

Väsinuid, kuid ütlemata rõõmsaid maratoonareid ootas klubihoones väärikas vastuvõtt. Peatoetaja Jõelähtme Da Vinci Golfirestorani grillitud hõrgutistega kaetud peolaud tegi rõõmsaks iga grillisõbra. Peolaua krooniks oli Itaalia köögi üks magusamaid tähti – tiramisu. Auhinnalauad olid samuti lookas, sest kingitusi jagus nii võistlusklassi kolmele parimale mängijale kui parimatele võistkondadele. Loomulikult ei puudunud ka loosiauhinnad.

Soojad tänusõnad lähevad teele nahahooldus- ja päikesekaitsetoodete eest Biodermale ning Da Vinci heade sõpradele Eestist, Itaaliast ja Prantsusmaalt:

Võitjad said ka spetsiaalselt maratoniks loodud disainiga medalid ja alates sellest hooajast graveeritakse parima löögimängu tulemuse tegijate nimed EGCC Golf Marathoni karikale. See, et üle kümne aasta aset leidnud võistlusel ei olnud oma karikat, sai EGCC kapteni Rain Uuskülale südameasjaks. Koos võistluste korraldaja Peep Tammemäega tehti antiigiäridele ring peale ja pilk jäi peatuma just sellel hõbedasel kaunitaril.

Parima löögimängu tulemuse tegid meestest Janar Toomesso (172) ja naistest Anneli Esken (185). Janar Toomesso mainis oma võidukõnes, et kuigi päev algas dramaatiliselt golfipükste kaotamisega, siis kõik laabus ja flight oli super. Tänusõnad läksid Ristole, kelle spirituaalsed rituaalid golfiringi eel olid eriti inspireerivad, ning Markole, kes tegi enneolematu ohverduse ja jättis maratoni pärast ära koosoleku. "Tegin isikliku rekordi ka, mängisin 18 rajal miinus kolm. Lõpuks tuli küll pluss kolm, aga jäin väga-väga rahule," lisas Janar.



Meeste võistlusklassis HCP-ga kuni 15,0 selgusid parimad HCP löögimängus ja siin tuli pronksmedalile Janar Toomesso (167, EGCC), hõbemedali sai kaela Viljar Jorro (166, EGCC) ja kuldmedali võitis Innar Kõvask (164, Niitvälja Golf).

Naiste võistlusklassi võidud jäid klubisse ja medalid jaotusid järgmiselt: pronks Monica Pihlakule (173), hõbe Anu Uuemõisale (170) ja kuld Anneli Eskenile, kes tegi 160 netolööki ehk miinus üheksa. Võidukõnes tunnistas Anneli, et on väga õnnelik otsuse üle, et ei sõitnud sel päeval mitmesaja kilomeetri taha konkurentide juurde, vaid võttis just koduklubi võistlusest osa. "Ilm oli super ja tegelikult see ei olnudki nii väsitav," kommenteeris Anneli maratonist saadud muljeid ja saatis ekstra kiidusõnad kõikidele vapratele osalejatele.

Võistlusklassis 15,1–36,0 mängiti punktimängu ja kuigi ka siin oli külalismängijaid, jõudsid esikolmikusse vaid EGCC liikmed. Pronksmedal läks sel korral Jaano Haidlale (88), hõbemedal Andri Schmidtile (89) ja kuldmedali võitis Urmas Kaidme 93 punktiga. Võidukõnes ei varjanud Urmas heameelt selle üle, et on aastaid saanud vaid loosiauhindu, aga lõpuks ometi saab ka teiste ette tulla esikoha eest. "Üle pika aja on ikka hea tunne midagi ise ka võita," rõõmustas Urmas ning jagas tänusõnu flight'ile.



Sama võistlusklassi naiste arvestuses tuli pronksmedalile Jane Hein 78 punktiga, hõbemedalile Edith Alliksoo (81) ja kuldmedali sai kaela Irina Nõlvak (88). Võidukõnes ei teinud Irina saladust, et hommik algas totaalse sissemagamisega ja see tingis tema enda sõnul kohutava mängustiili. "Pall kord lendas ja siis jälle ei lennanud, stiimul oli kadunud," oli Irina esimese koha üle siiralt üllatunud. Irina andis südamlikud tänusõnad üle flight'ikaaslastele ja greenkeeping'ule, kelleta oleks stiimul kadunud jäänudki. 

Lisaks individuaalsele võistlusele sai esimest korda maratoni ajaloos osaleda ka võistkondlikult. Igasse võistkonda kuulus kolm liiget, kellelt läks igal rajal arvesse kahe parema liikme punktimängu tulemus. Võistkondlikult tegid paremuselt kolmanda tulemuse Anu Uuemõis, Kaido Peterson ja Monica Pihlak. Teiseks tulid Irina Nõlvak, Marko Mäelt ja Lembit Veelmaa. Esimesele kohale mängisid Anneli Esken, Jaano Haidla ja Sander Kukk. Võistkonna kapten Sander ütles võidukõnes, et kuigi neil oli selge plaan minna võitma, läks neil rajal ikkagi mäng käest ära. "Üritus oli väga tore, Anneli oli stabiilne, ainult otselöögid, minu algus oli hea," püüdis Sander siiski leida argumente, mis võiduni viisid, kui Jaano kõrvalt kommenteeris, et temal kulus rajal kaks karpi palle. Parimale pallide kaotajale vähemalt siin võistlusel auhindu ei jagada ja humoorikalt lisas Sander lõpetuseks, et küllap mängisid teised veel kehvemalt.

Kõiki tulemusi näed Golfboxist

Vaata ka:

Kõik uudised ...

GOLFBOX