GOLFBOX

Head klubiliikmed,

Tänaseks on MTÜ Estonian Golf & Country Club uue presidendi, kapteni ning volinike valmisest möödas ligikaudu 2,5 kuud. Kui tavaliselt antakse vastvalitutele 100 kriitikavaba päeva, siis meil seda luksust ei olnud ning hakkasime kohe tegutsema. Kuna algusest peale sai räägitud ning kokku lepitud, et oleme klubilises suhtluses läbipaistvad, siis nüüd ongi aeg käes teile ka miniaruanne teha, et kusmaal oma tegutsemistega oleme ja mis on need kibekiired teemad, mis enne hooaja algust veel paikaloksutamist vajavad.

Niisiis:

Oleme valinud ning kinnitatanud toimkonnad, valinud volinike seast ka toimkondade juhid, leppinud kokku tööjaotuse ning enamus toimkondadest on alustanud ka tööd. Kõige kiirem on olnud võistluskalendriga seonduvalt kõigil, kes sellega kokku puutuvad - presidendist ja kaptenist alates kuni erinevate toimkondadeni välja. Ja siinkohal tahangi kiitust avaldada - vaatamata EGLipoolsele viivitusele, aastavahetuse puhkustele, kõigi superkiiretele graafikutele ja vähesele vabale ajale oleme kalendri ikkagi paika saanud.

Volinike nimed ja toimkonnad:

  • Naised ja mid-naised: Kairi Luur ja Helen Pastarus
  • Mehed ja mid-mehed: Kristjan Kaleviste
  • Seeniorid: algselt valitud ja hiljem isiklikel põhjustel loobunud Toomas Kullile otsime mantlipärijat
  • Saavutussport: Anneli Esken
  • Võistlused ja üritused: Anu Uuemõis, Marin Lehtmets, Liis Oper
  • HCP ja reeglid: Heinu Klaas ja Sander Vallaots
  • Eetikakomisjon: Monica Pihlak, Heinu Klaas, Sander Vallaots
  • Partnersuhted: Jüri Teemant, Janar Toomesso, Katre Kõvask
  • Kommunikatsioon: Eve Pärnsalu, Peeter Kruusvall
  • Uued mängijad, mentorlus ja noored: Marko Kaldoja


Korda on tehtud põhikiri ja kodukord, need leiab siit:

Klubi põhikiri
Klubi kodukord

On nii klubi, väljaku kui Golfikooli huvides, et meie liikmete arv kasvaks ning et meie koduklubis olemine oleks rõõm ja au. Seega liikmete arvukuse kasvatamine ning klubilise hingamise tekitamine on nii klubi ja väljaku juhtkondade, Golfikooli kui ka meie iga klubiliikme missioon. Alustame kasvõi sellest, et teineteist nii väljakul kui mujal kohates ütleme rõõmsalt " Tere!" :) Liikmete arvukuse tõstmiseks on aga loomulikult veel palju kaasnevaid tegevusi, sealjuures uute liikmete treenimise temaatika, mille kallal koos Golfikooliga ka tööd alustame ning kindlasti uusi lahendusi välja pakume. Rõõm on siiski tõdeda, et näiteks 2018.aastal tehti meil 302 inimest green cardi ning hetkeseisuga on neist EGCC 2019.aasta hooldustasu ära maksnud 73 inimest.

On toimunud ka ettevalmistustöö ning esimene kohtumine väljakuga. Järge ootab arutelu Golfikooliga. Meie parendusettepanekud on valdavalt heaks kiidetud ning peamised muutused on sellised:

  • Klubil on 5 peamist võistlust, millele 2019.aastal keskendume: Klubi meistrivõistlused raja- ja löögimängus, President Cup, Captain's Challenge ja Anniversary Tournament. President Cup saab olema heategevusvõistlus ja toimumisaeg on toodud tavapärasest varasemaks - kohtume juba 5.mail. Need 5 võistlust tahame klubina ära teha väga hästi. Lisaks sellele organiseerivad toimkonnad oma nö sihtgruppidele suunatud võistlusi ( Ladies Night Out, 50+ sari, jne). Täiendav info nende kohta sünnib samuti peatselt. Kõik initsiatiivid täiendavate võistluste ja võistlussarjade korraldamiseks on loomulikult väga teretulnud ja hea olekski siis vastavate volinikega kohe otse ühendust võtta.
  • Klubi korraldab eelnimetatud võistlused ise, kogu saadav tulu, kui seda tekib, jääb klubile, sealhulgas kogu saadav sponsorlusraha. Väljak tagab parima tehnilise valmisoleku ja väljaku korrasoleku nende võistluste toimumiseks, sh harjutusaladel.
  • Koostöös väljakuga töötame välja teenuste paketid, mis laienevad green fee mängijale, mitte-aktsionärist klubiliikmele ja aktsionärist klubiliikmele. Need paketid avaldame märtsi keskpaiga paiku, ent selgelt on juba klubi poolt väljakule kommunikeeritud sõnumit, et aktsionäridest klubiliikmed peavad saama selged eelised ülejäänud klubiliikmete ees.
  • HCP-arvestust peab klubi.


Üheks olulisemaks märksõnaks meie klubiliikmete jaoks saab sel hooajal ja ka tulevastel hooaegadel mentorlus. Oma uusi liikmeid ja algajaid on auasi õpetada, nende arengule kaasa aidata ning neile golfimängu ilu ja võlu oma hea eeskujuga tutvustada. Meie klubi tegevuse eesmärk peab olema võimalikult laiapõhjalise mängijate koosluse kaasamine ning selles vallas saab palju ära teha ka iga klubiliige individuaalselt. Ka sellest räägime peatselt lähemalt.

EGCC on EGLi töösse suurelt panustanud läbi arendustoimkonna, mis esitas eelmise aasta lõpus toimunud üldkogul ka selge visiooni, kuidas Eestis tervikuna golfimängijate arvu kasvatada ning kirjeldas ära peamised pudelikaelad, mis hetkel kasvu takistavad. EGCC poolt tegid suure töö ära meie vastne kapten Janar Toomesso ja EGLi endine president Marko Kaldoja. Hoiame nüüd pöialt, et EGL neid ettepanekuid ka tõsiselt võtaks ning reformimõtetega kaasa läheks.

On selge, et algaval aastal on klubi eelarve väga pingeline. Ühe sammuna sai veel aasta lõpus lahutatud MTÜ ja ASi ehk klubi ja väljaku tulud-kulud, et klubi saaks alustada nö puhtalt lehelt. See samm on klubi finantsiliseks toimimiseks hädavajalik, kuid selge on see, et meie tulubaas on väike ja võimalused piiratud. Ehk et kõik, kes tunnevad ja tahavad eelnimetatud viiele peamisele võistlustele õla alla panna, et oma ettevõtet või kaubamärki niivõrd ägedale seltskonnale eksponeerida auhinnalaua rikastamisena või mul viisil aidates, on vägagi teretulnud. Võtke ühendust presidendi ja kapteniga ning saame juba täpsemalt pakettidest ja võimalustest rääkida.

Seniks aga kõigile klubiliikmetele kaunist talveilma jätku, tugevaid sisegolfitreeninguid ning loodame niiumbes 2 kuu pärast juba väljakul kohtuda! Järgmine aruanne meie tegevustest ja plaanidest tuleb teile märtsikuu teises pooles.


Katre Kõvask
MTÜ Estonian Golf & Country Club
President

 

 

Kõik uudised ...

GOLFBOX