GOLFBOX

Estonian Golf & Country Clubi parimad löögimängus aastal 2020 
Sten Erik Soo ja Anete Liis Adul

Augusti teisel nädalavahetusel peeti enamus golfiklubides Eestis löögimängu meistrivõistlusi. EGCC's said endale kuldmedali kaela eliitklassides Anete Liis Adul ning Sten Erik Soo. 

Nii meeste kui naiste arvestuses kukkusid avapäeva liidrikohal olnud mängijad 36 rajalise võistluse lõpuks hõbedale. Naistest tuli võitjaks Anete Liid Adul, kes mängis 78 ja 79, mis sel korral võiduks piisas. Avapäeva järel liidriks olnud Mariliis Palm ebaõnnestus teisel päeval lisades oma 75 löögile pühapäeval 83 lööki. Kokkuvõttes võitis Anete Liis Adul meistrivõistlused ühe löögilise eduga 157 löögiga. Pronksmedali sai naiste arvestuses mid-amatööride klassi võitja Anu Uuemõis, kes läbis kaks päeva EGCC Sea Course'il kokku 170 löögiga.

Meestest oli võistlus samuti väga tasavägine ning võitja selgus alles viimasel griinil. Mänguringidega 77 ja 78 tuli meistriks Sten Erik Soo samuti ühelöögilise eduga mid-amatööride klassi võitja Gunnar Kobini ees. Oma esimese medali eliit klassis ning seekord pronksi võitis Rauno Pikk, kelle mänguringid oli 77 ja 81. 

Mid-amatööride klassis naistest järgnesid Anu Uuemõisale Anneli Esken, kes tegi 175 lööki ning Katre Kõvask 183 löögiga. Gunnar Kobini järgi sai hõbemedali mid-am'i klassis Kristjan Kaleviste 159 löögiga ning pronksi 160 löögiga Jan Larsson.

Meeste seeniorite klassis tuli võitjaks Andre Laine, kes mõlemal päeval mängis 82 lööki. Huvitav oli olukord järgnevatel mängijatel, kus viis mängijat läbisid kaks ringi kõik 166 löögiga. EGCC's on medalite peale võrdse tulemuse korral reegliks mängida play-off, kus medal tuleb auga välja teenida. EGCC 15 aasta ajaloo jooksul nägime esmakordselt 5 mängijaga play-off'i, kus juba esimesel rajal võttis hõbeda Richard Jürgenson ning pronksi teenis lisaradadel Mait Schmidt. Aplaus ka teistele, kes napilt medalist ilma jäid - Jüri Teemant, Peep Pira ja Tiit Kuuli.

Naiste seeniorite arvestuses tuli meistriks 192 löögiga Kersti Klaas, hõbeda sai Külli Saart 197 löögiga ning pronksi 214 löögiga Edith Alliksoo. 

Üle 60 aastaste meesveteranide klassis sai mänguringidega 81 ja 77 EGCC 2020 löögimängu kulla Vello Kahro, Urmas Isok tegi kahel päeval kolm lööki rohkem ja sai hõbemedali. Pronks kuulus siin klassis playoff'i võiduga Enn Sapp'ile. Samuti aplaus Väino Valtsile, kes tegi sama palju lööke kahe päeva kokkuvõttes kui Enn.

Väga põnev seis oli ka üle 60 aastaste senioriitade klassis, kus meistriks tuli 198 löögiga Aet Margna, hõbeda teenis 200 löögiga Linda Kahro ning pronksi 201 löögiga Margarita Ross.

Oma elumängu mängis ka 65+ klassis Ülo Polli, kes mängis 83 ja 79 lööki ning võitis omas vanuseklassis ülivõimsalt kulla 12 löögilise eduga. Hõbeda teenis Jaan Oruaas 174 löögiga ning pronksi Leho Alliksoo 179 löögiga. 

Meistrivõistluste ajal neelasime alla ka ühe mõruda pilli - meie U15 klassi oli registreerunud vaid 2 mängijat, mis ilmestab meie järelkasvu klubis rohkem kui midagi muud. Kaks mängijat olid loomulikult nõus võistlema täiskasvanute arvestuses, kuid siinkohal tuleb meil klubina endale tuhka pähe raputada ja muuta enda tegevusi selliselt, et tulevikus oleks juunioride klassides vähemalt samapalju mängijaid kui seeniorites - siis on golf Eestis jätkusuutlik!

Kõrvutades kõikide mängijate mängutaset enda tulemusega on huvitav jälgida, kes ületas ennast MV'stel kõige enam? Ülivõimas võitja siinkohal on Jüri Teemant, kes punktiarvestuses mängis esimesel päeval pöörased 48 punkti ning lisas teisel päeval juurde 43 punkti. Ka Gunnar Kobini 44 punkti esimesel päeval ja Ülo Polli 43 punkti teisel päeval on märkimisväärsed tulemused. 

Hooaeg on läinud omapäraselt - tulenevalt avavõistluse ärajäämisest ja mõne võistluse edasilükkamisest olid klubi MV'sed hooajal alles esimene suurem sündmus lisaks Anniversary'le, kus liikmed said ühiselt terve klubina koos olla. Täname enda poolt kõiki võistlejaid, kes loodetavasti nautisid ilusa ilmaga nädalavahetust ning samuti kohtunikku Sander Vallaotsa, starterit Gerli Rosenfeld-Aavikut ja meie klubiliiget ja võistlejat Eve Pärnsalu, kellel jagus veel peale mängu jõudu liikmete kõrvu muusikaliselt paitada.

Meie klubi hooaeg jätkub teisipäeval naiste võistlussarjaga Ladies Night Out ning kolmapäeval Sea Course'il HCP löögimängu III etapiga. 19. augustil mängime Captain Challenge'it, kus võistlusklasside parimad saavad võimaluse Niitvälja kapteni võistkonnaga järjekordset sõprusmängu mängima minna. Lisaks on tulemas augustis ka veel Tallinna MV'sed, septembris President Cup ja palju muud. Ilusat hooaja jätku ja edu kõikidele meie liikmetele, näeme golfiväljakul!

Estonian Golf & Country Club'i 2020 löögimängu meistrivõistluste tulemused

 

Meeste esikolmik vasakult Gunnar Kobin, Sten Erik Soo ja Rauno Pikk

 

Naiste võitja Anete Liis Adul ja pronksmedali omanik naiste arvestuses Anu Uuemõis. 
Pildile mahtus ka klubi kapten Janar Toomesso

 

Kolm parimat meesseenoori vasakult Mait Schmidt, võitja Andre Laine ja Richard Jürgenson

 

Naisseeniorite kolm parimat vasakult Edith Alliksoo, võitja Kersti Klaas ja hõbemedali omanik Külli Saart

 

Meesveteranide võitja Vello Kahro ja play off'is pronksi võitnud Enn Sapp

 

Senioriitade klassi esikolmik vasakult Margarita Ross, võitja Aet Margna ning Linda Kahro

 

65+ parimad vasakult Leho Alliksoo, võitja Ülo Polli ning Jaan Oruaas

 

Naiste mid-amatööride esikolmik vasakult Katre Kõvask, võitja Anu Uuemõis ning hõbedamedali omanik Anneli Esken

 

Meeste mid-amatööride esikolmik vasakult Kristjan Kaleviste, võitja Gunnar Kobin ning Jan Larsson

Fotod: Kätlin Epner

Kõik uudised ...

GOLFBOX