GOLFBOX

Vaade Gorki golfiklubi rõdult väljakule meie reisi esimese mänguringi õhtul. Arhitekt on Lassi Pekka Tilander, kes on ka meie väljakute arhitekt.

Eelmisel nädalal toimusid EGCC järjekordsed karikavõistlused välismaal - seekord mängisime Venemaal 300km kaugusel meie väljakust Peterburis. Sihtkoht on juba päris populaarne - viimase nelja nädala jooksul on seal golfi käinud mängimas 5 erinevat gruppi Eestist! Meiegi grupp oli pisike, 7 inimest, aga järjekordselt oli väga meeleolukas. 

Mängisime kolmel väljakul - Gorki golfiklubi, Strawberry Fields ning Peterhof - kõik väljakud avatud viimasel paaril-kolmel aastal. Straberry Fields väljakul oli lõpetamisel ka just klubihoone, mis tänaseks päevaks on avatud, meie mänguringi ajal olid veel traktorid ja ehitajad aktiivselt töös.

Golfiväljakute hindamisega on alati väga huvitav - nii paju kui on inimesi on arvamusi ja seetõttu ongi põnev üle maailma erinevatel väljakutel mängida - kunagi ei saa küllalt! Valides oma lemmikväljakut Peterburis jagunesid meiegi grupis arvamused kolmeks - mõnele meeldis Strawberry Fields, mõnele Peterhof ja mõnele kõige rohkem Gorki GK.

Allakirjutanu ise oli täiesti vaimustuses Gorki golfiklbist - väljak oli tõeliselt nauditav, loogiline ja naturaalne, järjekordne Lassi Pekka Tilanderi pärl! Hea emotsiooni andis lisaks ka golfiklubi hoone ja hotell - vastupidiselt Venemaale ei olnud tegemist kulla ja karraga vaid pigem skandinaavialiku arhitektuuri ja sisekujundusega (väikse vene lisandiga). Hotell on 4* hotell, asub väljakul ja mängima minnes antakse tavaliselt piiramatu green fee ehk võid otse toast minna ja teha kasvõi hommikul vara mänguringi lisaks. Vähetähtis ei ole ka väga hea köök - kõik road olid eranditult väga maitsvad ja teenindus sõbralik. 

Esimese mänguringi parim Gorki väljakul oli Peeter Kross 39 punktiga, teine oli Jüri Ross 37 punktiga ja kolmas Arvo Hiller 35 punktiga. EGCC Iirimaa karikavõistlustel alustasime toreda traditsiooniga - päeva parim teeb teistele õhtul dringid välja!

Teise mänguringi mängisime Strawberry Fields väljakul - maasikapõlde me väljakul ei näinud, kuid tulemused see eest räägivad enda eest ise! Päeva parim oli Arvo Hiller 44 punktiga, Jüri Ross lisas oma kontole 41 punkti ja kolmas oli allakirjutanu 35 punkitga. Väljakut iseloomustades võib öelda, et  oli huvitavaid radu, hoolduse poole pealt jäi natuke alla Gorkile ja Peterhofile, kuid tuleviku peale mõeldes usun, et sellest saab Peterburi heas mõttes rahvaväljak - pallid ära ei kao (üldiselt) ja tulemust on hea teha.

Viimane mänguring oli meil Peterhof'i golfiklubis, kus etteruttavalt võib öelda, et tingimused olid muidu väga head, kuid loodus tõmbas üles sellise tuule, millega mina olen elus ehk veel vaid korra mänginud. Väljak tugev, ilus, hästi hooldatud, raskem võrreldes eelmise kahega, kuid see mulje võis jääda ka valitsenud tormist. Vaid Arvo Hiller suutis mängida enda taseme, 35 punkti, kõik teised jäid kaugele oma igapäevasest mängutasemest. 

Lõõgastumine peale viimast mänguringi Peterhofi golfiklubis

Kokkuvõttes võitis EGCC Venemaa karikavõistlused Arvo Hiller suurepärase tulemuse 79 punktiga! Arvesse läksid kõikidel mängijatel kolmest mänguringist kaks parimat punktimängu tulemust, Peterhofi väljaku punktid jäid kokkuvõttes kõigil arvestusest välja, kuna eelneval kahel oli mängitud paremini. Suurepärase mängu teinud klubi president Jüri Ross jäi teiseks 78 punktiga mängides 37 ja 41 punkti. Kolmanda koha võttis esimese päeva liider Peeter Kross, kellel läks arvesse 39 ja 33 punkti.

Suured tänud järjekordselt GolfLife Travelile, kelle kaudu Venemaale klubiga sõitsime. Järgmised karikavõistlused toimuvad 2019.a. jaanuaris LAV-s, kohapeal oleme 8-18 jaanuarini, lendude aegade ja täpse pakkumise saame avalikustada juuli esimesel nädalal. Planeeritud on 10 ööd, 9 ringi golfi Fancourtis (Mantagu, Outeniqua ja The Links väljakud), 2x Pinnacle Pointi, Kingswood, Oubaai, Simola ja Pezula - LAV'i ülivõimsalt parimad väljakud! Lendame tõenäoliselt otse George'i, Cape Town'i jätame seekord vahele. Selle aasta jaanuaris-veebruaris toimunud LAV'i karikavõistlused võitis samuti Arvo Hiller, lisaks on ta võitnud ka Soome ja Rootsi EGCC karikavõistlusi. Kes veel osalenud ei ole, siis hüpake punti - klubiga koos reisimine on alati väga meeleolukas ja meie väikesed karikavõistlused annavad reisidel alati mõnusa positiivse lisapinge!

 

Kirjutas ja tegi fotod Hanno Kross

Kõik uudised ...

GOLFBOX