GOLFBOX

EGCC Bulgaaria karikavõistluste võitjad - Ando Okk ja Kersti Klaas kohaliku suveniiripoe taldrikutega, et pilt oleks rohkem autasustamise moodi! 
Õiged karikad laseme teha käsitööna nimelised, mis jäävad Kerstile ja Andole teiste auhindade kõrvale ilusaks mälestuseks meie kevadisest Bulgaaria reisist.

EGCC liikmed on mänginud klubi karikavõistlusi mitmel pool maailmas - alates Soomest ja Rootsist lõpetades Lõuna-Aafrika, Iirimaa ja Prantsusmaaga. Maikuu kolmandal nädalavahetusel olid 19 mängijat Bulgaarias, kus mängisime neli ringi golfi, millest kolm parimat läksid EGCC Bulgaaria karikavõistluste arvestusse.

Tänu Golflife Travelile kohtusime neljapäeval lennujaama VIP alas ja saime 3h kestva otselennuga Tallinnast Varnasse, kust omakorda 1h transfeeri ning olimegi juba Lighthouse Golf Resort'is. Esimesel mänguringil Ian Woosnami projekteeritud väljakul Lighthouse'is alustasid väga hästi võistlust meestest Ando Okk ja Urmas Isok, kes mängisid mõlemad 37 punkti, naistest oli peale esimest päeva liider Margarita Ross 26 punktiga. Teisel päeval jalutasime Lighthouse'ist mõned sajad meetrid ja olime juba Gary Player'i poolt disainitud väljakul Black Sea Rama, kus kõige paremini mängisid perekond Klaasid - Kersti sai 34 punkti ja Heinu 33 punkti. Black Sea Rama on ka väga nauditav ja loogiline golfiväljak - paljud peavad seda kolmest Varna lähedal olevast väljakust kõige meeldivamaks - palle ei kao nii palju kui Thracian Cliffsis ning elamust pakub natuke rohkem kui Lighthouse'i väljak. 

Black Sea Rama viimane rada - par3, 200m, vastu tuul, paremal Must meri, mis muidugi magnetina palle enda poole tõmbas.

EGCC Bulgaaria karikavõistluste kulminatsiooniks paljudele oli muidugi Thracian Cliffs väljak, mida on kutsutud ka maailma üheks dramaatilisemaks väljakuks. Väljakut saab mängida ainult golfiautoga - üleminekud on pikad ja golfiautost saab tellida muuhulgas juurde ka palle - võibolla ka see fakt teatud määral on heaks iseloomustamiseks väljaku osas.

Tegemist on tõselise pärliga, oli väga raske ning punktisummad seda ka kinnitasid - meestest tegi supertulemuse Ando Okk saades päeva lõpuks kokku 31 punkti ning naistest oli parim tulemus jälle Kersti Klaasil, kes sai 26 punkti. Enamus võis sellistest punktisummadest ainult unistada. Kes on mänginud LAV'is Pinnacle Point'i, see võib leida teatud sarnasusi väljakul - tohutult kihvtid vaated, suur kõrguste vahe ning mängimisel tuleb kasutada eelkõige oma pead, mitte kõige suuremaid keppe, mis kotist leidub (ps. vaata ülemist pilti)!

Klubi president Jüri Ross ütlemas oma pallikesele "nägemist" Thracian Cliffs seitsmendal rajal, kus oli vaja palli lendu saada 190m, et üle vee saada.

Viimane mänguring andis võimaluse muuta päris palju tulemustes - kuna neljast mänguringist kõige nõrgem kukkus välja, siis oli paljudel võimalus oma kohta parandada. Päeva parima tulemuse sai Lighthouse'is viimasel päeval Andres Allikmäe, kes teenis 33 punkti, naistest võttis oma kolmanda etapivõidu kindlalt Kersti Klaas 26 punktiga. 

2011.a. Eesti löögimängumeister Eero Sikka avalöök 201m Thracian Cliffs 6ndal rajal, mis meistrile kohaselt maandus 7m lipust griinile. Seda küll alles teisel mitteametlikul võistlusringil, mida mängisime viimasel päeval reisi lõpetuseks magustoiduks lisaks koos pildi autori ja Allan Raassaluga.

Naisteklassi võitja oli võrdlemisi kindel - kokku kolme mänguringiga teenis 84 punkti Kersti Klaas ja võitis Margarita Rossi ees 4 punktiga Bulgaaria karikavõistlused. Meestest oli olukord väga pinev - enne viimast mänguringi oli vaid ühepunktiline vahe Urmas Isokil ja Ando Okkil. Kuna mõlemad mängijad mängisid oma kõige halvima ringi just viimasel päeval, siis need tulemused arvesse ei läinud ning võitjaks kuulutati õhtusöögil 96 punktiga Ando Okk! Urmas Isok saavutas teise koha 95 punktiga ning kolmandaks tõusis üllataval kombel allakirjutanu, kes sai 89 punkti sarnaselt 2011.aastal Eesti löögimängu meistriks kroonitud Eero Sikkaga. Juhendi järgi sai kõrgema koha protokollis mängija, kes mängis oma halvimatest mänguringidest natuke parema mänguringi - nii see kolmas mitteauhinnaline koht üllatuseks tuligi. 

Oli järjekordselt väga meeleolukas reis - õhtud olid enamuses kohalikes restoranides kus hinnad meie mõistes vägagi mõistlikud ning seda eriti veini osas. Ühel päeval terve õhtu veini tarbides tuli inimese kohta veiniarve 5€ ja vein oli väga hea (teised rääkisid!).

Grete GolfLife Travel'ist, kes alustas golfiga alles eelmisel aastal, aga tundub, et on saanud talve jooksul palju harjutada treeneri käe all, väga ilus sving!

Suured tänud kõikidele osalejatele ning suur tänu GolfLife Travelile, kes korraldas kõike sujuvalt ja professionaalselt. Soovitame omalt poolt Bulgaariat golfireisiks kindlasti - lihtne minna (kui on otselend hooajal) ning meie korraldatud pikk nädalalõpp oli ka väga hea formaat - kolm-neli ringi golfi väga headel väljakutel, kokku mõistliku hinnaga arvestades hotelle, golfi ja restorane kohalikus Balchiki külas. Aktiivsemad suutsid mängida nelja päevaga kokku 6x18 rada, ilmad olid nagu Eestis - ilusad suvised!

Järgmised EGCC karikavõistlused toimuvad Venemaal St Peterburis 17-20. juunil - 3 ööd ja 3 ringi golfi jaaninädalal Gorki, Peterhofi ja Strawberry Fields väljakutel. Sinna on meil veel 4 vaba kohta, kes on huvitatud, broneerige kohe ära, tuleb kindlasti väga meeleolukas reis! Lisainfo siit

EGCC Bulgaaria karikavõistluste tulemused

Kirja pani Hanno Kross

Kõik uudised ...

GOLFBOX