GOLFBOX

Gofis on kasutusel pragusel hhetkel maailmas kuus erinevat mängutaseme ehk händikäpi (HCP) süsteemi, Eestis on kasutusel Euroopa Golfi Liidu süsteem ehk EGA HCP, kuid lähiaastatel tuleb süsteemi olulisel määral muudatusi. Golfi katuseorganisatsioonid maailmas leppisid kokku, et aastast 2020 minnakse edasi süsteemiga, mis täna kehtib näiteks Dubais ja on lähedal USA süsteemile.

Uus HCP arvutatakse viimase 20 mänguringi ära antud tulemuskaartidest, kust arvesse võetakse kaheksa parimat tulemust ning mängija HCP saab olema 20nest viimasest ära antud kaardist kaheksa parima tulemuse keskmine.

Detailid selguvad järgmise paari aasta jooksul, kuid positiivne on muutuse juures see, et HCP hakkab näitama paremini sinu reaalselt mängutaset, mitte niivõrd seda, kui hea oled kunagi olnud.

Soomlased on otsustanud aastast 2020 uue HCP kasutusele võtta: "Et mängijal oleks arvestades tema mängutaset õige HCP, soovitan jätta koduklubisse võimalikult palju tulemuskaarte järgnevatel aastatel," ütles Soome Golfi Liidust Mika Wickström.

Muudatus tuleb ka nö punktimängus kaardi märkimisel, kui mängija mõnelt rajalt punkti ei saa. Näiteks PAR4'l, kui double-boge'yga saaks ühe punkti ja mängija mängib 9 lööki, siis tulemuskaardile võib märkida 7 lööki, kuna punkte niikuinii 7'ga ta saanud ei oleks. Löögimängude puhul loomulikult jätkub kõik nii nagu siiani.

Algmaterjal: GoGolf.fi
Soome keelest tõlkinud: Hanno Kross

Kõik uudised ...

GOLFBOX