GOLFBOX

Grupipilt European Club'ist enne links väljakule minemist. Vaated olid imelised ning tuul ja bunkrid links-väljakule sobilikud

EGCC Iirmaa karikavõistlustest sai Ophelia Links Cup! Oktoobri keskel sõitsime EGCC klubiliikmetega Iirimaale mängima maailma tippväljakuid. Tallinna lennujaama jõudes oli juba selge, et mänguringidel saame nautida keskmisest tugevamaid tuuli, kuna orkaan Ophelia oli teel Iirimaale ning ette rutates saab juba öelda, et kogu riik oli paariks päevaks praktiliselt halvatud.

Koostöös GolfLife Travel’iga olime pannud kokku 5* golfireisi, kus esimesel päeval oli kavas mängida European Club’i links väljakut, teisel päeval Mount Julieti ning kolmandal päeval 2006 Ryder Cup väljakut the K-Club’is. Lisaks tippväljakutele olime ööbimisteks valinud tõeliselt väärikad 5* hotellid lossides, kus Mount Julietis oli meil broneeritud ka michelini tärniga The Lady Helen restoran. Kokku oli meid reisil 19 – reis müüdi täis võrdlemisi kiiresti, kuna turul selliseid lühikesi väga heade väljakute reise on pigem vähe ning ise neid korraldada on keskmisest keerulisem.

Esimese päeva liider Jüri Tiitus sooritamas avalööki European Club'i 12 rajal, kus pall maandus ilusti fairway'le.
Allakirjutanu pall läks randa...

Oleme oma EGCC karikavõistlusi teinud erinevates riikides ikka nii, et kolmest mänguringist lähevad kaks parimat punktimängu tulemust mängija kohta lõpparvestusse. Tegemist on väga huvitava formaadiga, kus enne viimaseid pütte ei või kunagi kindel olla, kes lõpuks võitjana väljub. EGCC liikmetega oleme käinud paaril korral nii Soomes kui Rootsis parimaid väljakuid mängimas kui ka Pariisis Versaill lähedal asuvas Le Golf Nationalis, kus 2018 septembris peetakse järjekordne Ryder Cup.

Esimesel päeva väljak European golf Club’is oli tõeliselt raske – roughid olid linksväljakutele omased hästi ilusad, aga kui palli tahad leida, siis mõistlikum on uut enda kotist leida. Lisaks sellele tugevad tuuled mereääres ja erakordselt ilusad vaated!

Väljaku raskusastet näitab ka päeva parimad tulemused – Jüri Tiitus juhtis peale esimest päeva 27 punktiga meestest ning Monica Pihlak 23 punktiga naistest. Kui teenisid juba 20 punkti, olid võistlejate esimese poole hulgas.

Orkaanijärgne hommik Mount Julietis, mis on ka European Tour Properties liige. Erakordselt ilus paik ja hotell koos michelini tärniga restoraniga, kahjuks mänguring jäi seal tegemata

Peale mänguringi jõudsime Mount Julieti, mis on 5* loss ning kus on ka Suurbritannia parimaks valitud park väljak. Hommikusöögil olles oli paljudel mängijatel nõutu oleks, kuna väljak suleti selleks päevaks – kella 10-14 vahel pidi tulema orkaan Ophelia külla, kuigi kella 9 ajal sellest haisu veel ei olnud, oli ilus golfiilm mõõduka tuulega. Õnneks võitis mõistus ja veetsime päeva värskeid valimistulemusi ja Ossinovski terviseparandamise plaanide üle arutledes sisetingimustes. Kogu Iirimaal oli põhimõtteliselt keelatud väljas olla, tuuleiilid olid mere ääres kuni 190km/h ning hulk puid, mis ka golfiväljakul murdusid, oli lugematu arv. Meie kõrval hotelli aknast vaadates tõmbasid tuuleiilid tõenäoliselt paarisaja aasta vanuse puu juurtega välja, paljud olid pooleks. Enamus väljakuid Iirimaal oli suletud ning mitu päeva – greenkeeperid lihtsalt ei jõudnud ära koristada ning oli ka oht, et paljud oksad võisid veel pähe kukkuda peale tormi.

Mount Julieti kandis sai Iirimaa võrreldes teiste paikadega vähe kahjustusi, samas puid oli lõhutud lugematul hulk, terve linn oli elektrita ja golfiväljak läks neljaks päevaks kinni.

Teine mänguring tuli meil annulleerida ja uudised K-Club’ist viimaseks mänguringiks ei olnud ka positiivsed – ka nende väljak oli mitu päeva kinni ning vahepeal oli juba tunne, et peame piirduma ühe mänguringiga ning andma Tiitusele 27 punktiga esikoha, mis tundus loomulikult eriti halb mõte.

Hotelli sissesõidu teel oli ka puu ees. Töötajad ei saanud ei välja ega sisse

Viimasel päeval andsime Mount Julieti golfi juhatajale nimekirja väljakutest, mida tahaks elus veel mängida ning ühele neist õnnestus tal ka tiiajad saada – 1885 aastal avatud The Royal Dublin Golf Club. Tõeline pärl – nii naturaalne, looduslik ja loogiline, kui golf veel olla saab. Üle 130 aastane ajalugu paistis välja igast nurgast ja seda heas mõttes – väljak on viimasel kümnendil renoveeritud 4,5m€ eest ja tehtud seda nii ilusti, et kõik ajalugu on alles ja samas mängitavus tänapäevane.

Paar tundi enne orkaani tulekut käisime jalutamas ning siin pilt iseloomustamaks vastutuult - Heinu ja Vello oleks äärepealt tuul sillalt alla viinud

Päev oli EGCC liikmetele suurepärane – üle 36 punkti mängisid nii mõnedki, meie president Jüri Ross eeotsas, kes tegi 40 punkti. Võistluse liider Jüri Tiitus ületas ennast – sai tulemuseks 37 punkti, kuid reisi staariks tõusis hoopis Vello Kahro, kes tegi oma ühe elu mängudest – lõi 81 lööki ja teenis 42 punkti! Sellise lõpuspurdi vastu ei olnud muidugi kellelgil klubiliikmetest midagi vastu panna, Vello võttis ka võidu nüüd siis juba uue nimega võistlusel EGCC Ophelia Links Cup 2017 kokku 66 punktiga! Kahepunktilise kaotusega teenis tugeva aplausi Jüri Tiitus ning Jüri Ross jäi kolmandaks 62 punktiga.

Vimase päeva üllatusring The Royal Dublin golfiklubis. Riina kepslemas peale järjekordset ilusat lööki järgmisele rajale.

Naistest suutis vastupidi meeste esimese päeva liidrile hoida esikohta lõpuni Monica Pihlak, kes mängis viimasel päeval 30 punkti ja võitis naiste arvestuses 53 punktiga. Lugematutel võistlustel alati auhindu noppiv Margarita Ross oli teine 49 punktiga ning kolmas naistest EGCC kevadise Prantsusmaa karikavõistlused võitnud Kersti Klaas 48 punktiga.

Õhtu viis meid vaatamata Ryder Cupi väljakul mittemängimisele K-Clubi hotelli, mille kirjeldamisest jääb sõnadest puudu – erakordselt kena ja luksuslik paik, kus tahaks sarnaselt Mount Julietile olla mitte üks-kaks ööd vaid palju pikemalt.

Iirimaa on golfimängijale tõeliselt hea sihtkoht – väljakute rohkus ja kvaliteet on uskumatult hea, eriti, kui tahta nautida tõelisi links väljakuid. Planeerime klubiga kindlasti tulla tagasi, kuna nii Mount Juliet kui K-Club ju jäi mängimata, kuid tõeline põhjus peitub ikka selles, et lihtsalt golfi sihtkohana Iirimaa ongi üks maailma parimaid ja esimesest korrast lihtsalt ei piisa, et kõike soovitut nautida.

Suur tänu GolfLife Travelile ning kõikidele mängijatele, kes tulid nii kiiresti meie klubireisi mõttega kaasa. Järgmine klubireis on meil jaanuari lõpus Lõuna-Aafrikasse, kuhu on veel viimased kaks vaba kohta ning traditsioonilised kevade ja suvereisid tulevad ka. Detailid on teada novembri keskel, kuid idee sama, mis siiani – kiired pikad nädalalõpud 3-4 ringi golfiga hästi mõnusas seltskonnas, kust ei puudu ka pisike võistlusmoment.

Ülemisel pildil EGCC Ophelia Links Cup 2017 võitjad, kes jõudsid napilt enne pimedat klubihoonesse - Vello Kahro ja Monika Pihlak ning neid toetamas vasakult Karin ja meie klubi esimene kapten Toomas Abner

Septembris läheme koos liikmetega Ryder Cupi’le Prantsusmaale, kus vaatame ühe või poolteist päeva võistlust ning paar-kolm päeva mängime Pariisi ümber olevatel väljakutel golfi. Ka selle reisi detailid saavad lukku novembrikuus. Tuleb ilus aeg ja palju huvitavaid sündmusi klubis!

EGCC Ophelia Cup 2017 TULEMUSED

Kirja pani Hanno Kross, Iirmaa võistluse tubli 10nda koha omanik!

Kõik uudised ...

GOLFBOX