GOLFBOX

13. septembril lõpetas hooaja tänavune K-rauta HCP löögimängusari. Viimast korda sel aastal tuli 41 K-rauta sõpra kokku, et traditsiooniline kolmapäevane võistlus maha pidada. Ilm oli heitlik, mängijad said tunda nii paduvihma kui päikesepaistet. Finaalvõistluse avalöögid tehti punastelt tiidelt, nii oli mängutempo kiire ja kõigile jäi piisavalt aega, et jõuda pidulikule õhtusöögile ja auhinnatseremooniale restorani Ruhe.

Kõigepealt tehti teatavaks finaali tulemused. 

Tahan Saada Singliks alagrupis said kohad 2-4 tulemuseks +1 ning lõppjärjestus kujunes vastavalt madalamale händikäpile: Tiia Pärnamäe (HCP 23,5) jäi neljandaks, Ando Küttis (HCP 21,6) kolmandaks ja Marina Kruger (HCP 21,1) sai teise koha. Esikoha võitis juba kolmandat korda sel hooajal Markku Palipea, kel enda sõnul mängu esimene pool küll totaalselt metsa läks, kuid kes sellegipoolest sai tulemuseks -4.

Edasijõudnute grupis olid tulemused samuti tasavägised. Mihkel Lekk tuli kolmandale kohale tulemusega -1, Edgar Kruger ja Pekka Bergqvist said mõlemad tulemuse -2. Tänu madalamale händikäpile (13,2) võitis etapi Pekka, Edgar (18,3) sai teise koha.

Singleid osales finaalvõistlusel vaid 4. Kaido Hint ja Sander Vallaots lõpetasid võistluse tulemusega +4, kohad jagunesid jällegi vastavalt madalamale händikäpile: Kaido (HCP 9,1) jäi neljandaks ja Sander (HCP 8,5) kolmandaks. Teine koht kuulus tulemusega +2 Toomas Kullile ja võistluse võitis sellel hooajal neljandat korda Janar Toomesso tulemusega -1.

Finaalvõistluse tulemused: SINGLID, EDASIJÕUDNUD, TAHAN SAADA SINGLIKS

Seejärel kulutati välja hooaja üldvõitjad. Viimasel etapil osalenutel oli siin suur eelis, kuna finaalis sai iga grupi 10 parimat veel 10 lisapunkti. Kokku läks hooaja punktiarvestusse 3 parimat võistlusetappi.

Tahan Saada Singlite grupis tuli kolmandaks Rein Leipalu, kes osales 5 võistlusel ja teenis 48 punkti. Teine koht kuulus Leho Arosele 53 punktiga ning Leho võttis osa kõikidest võistlusetappidest. Esikoha saavutas ülekaalukalt Markku Palipea 70 punktiga. Markku osales samuti kõikidel võistlustel ja tuli kolmel korral võitjaks.

Edasijõudnute pingerida pakkus kõige rohkem põnevust. Viljar Jorro saavutas kolmanda koha 40 punktiga, olles osalenud 4 etapil. Mihkel Lekk ja Pekka Bergqvist kogusid mõlemad 60 punkti. Võistlusjuhendi järgi saab viigi korral tulemustabelis ettepoole mängija, kes on etappidelt rohkem kõrgemaid kohti kogunud. Nii Mihkel kui Pekka olid saavutanud erinevatel osavõistlustel 1., 2. ja 3. koha. Paremuselt järgmine koht oli Mihklil aga 5. ning Pekkal 21., nii et hooaja võitis Mihkel, Pekkale jäi teine koht.

Singlite edetabeliseis oli rahulikum ja esikolmik samasugune nagu finaalis. Sander Vallaots oli kolmas 54 punktiga, Toomas Kull teine 62 punktiga ning Janar Toomesso võitis hooaja samuti maksimaalse punktide arvuga - 70. Janar ja Sander osalesid 5 osavõistlusel, Toomas võttis osa kõikidest etappidest.

Punktitabelite lõppseisud: SINGLID, EDASIJÕUDNUD, TAHAN SAADA SINGLIKS

K-rauta esindaja Peeter Lehtse sõnul jätkatakse armastatud võistlussarjaga ka järgmisel aastal. K-rauta kolmapäevad on EGCC's toimunud juba 6 hooaega ja mängijate hulgas oli päris palju neid, kes igal aastal osalenud, kaasa arvatud tänavused võitjad Janar Toomesso ja Mihkel Lekk. Markku Palipea lubas samuti järgmisel hooajal võistlema tulla, kuid vaadates Markku händikäppi selle hooaja avavõistlusel (35,9) ja finaalis (24,1), siis võib arvata, et järgmisel korral pakub Markku konkurentsi juba Edasijõudnute grupis.

Suur tänu K-rautale võistlussarja korraldamise ja suurepäraste auhindade eest ning kohtumiseni kevadel!

 

Kõik uudised ...

GOLFBOX