GOLFBOX

Augusti viimasel pühapäeval mängisid EGCC klubiliikmed sõpruskohtumist maailma vanima golfiklubi Royal Blackheath Golf Club liikmetega. Sea Course'il peetud rajamängu võtsid matši ajaloos teist korda meie klubi mängijad tulemusega 4-3. 

Pildil EGCC liikmed Royal Blackheathi klubihoones 2015, keskmisel pildil EGCC's mängitud matši osavõtjad 2013 ning alumisel pilt õhtusöögist aastal 2010 meie klubihoones

Esmakordselt mängisime võistlust aastal 2010 EGCC's ning võitsime, 2011 olime Blackheath'is, 2013 tagasi Eestis ning viimati 2015 Inglismaal, kui päev ennem nautisime Eesti-Inglismaa jalgpalli Wembley'l 73tuh pealtvaatajaga ning võistluspäeval kaotasime kolmandat korda järjest Blackheathi liikmetele golfis. Jalgpallis muide kaotasime ka 0-2, aga Eesti jaoks oli see staadionil nagu võit, kohalikud soovisid meile õnne. 

Selle aasta meeskond oli mõlemalt poolt 14 liikme suurune, peeti seitse matši, millest EGCC liikmetel õnnestus võita kolm ning Blacheathi liikmetel kaks. Võidu tõid koju mängupaar esimesest matšist Tõnis Segerkrantz ja Sander Vallaots, kes enamuse mängust olid tagaajaja rollis, enne lõppu suutsid mängu viia viiki ning viimasel rajal võitsid Vallaotsa birdiega! Toomas Abner ja allakirjutanu jäid samuti väljaku esimesel poolel kolme rajaga maha, kuid suutsid ennast koguda ning vastastel käed värisema panna - tasuks võit 17ndal rajal 2/1. Peeter Kross & Arvi Mägin mängisid viiki, samuti Taivo Epner & Michael Tavis. Neljanda matši kaotasid president Jüri Ross & Aivar Kangust 2/3, samuti Viljam Põdra & Rain Lokotar 2/1 kuuenda matši. Enne viimast matši oli seis tasa 3-3 ning klubi rõdult vaadati pingeliselt kulgenud viimast gruppi 18ndal rajal. Peale kümneid nalju, paari ebaõnnestunud lööki ja kommentaare, kuidas on seis, saime lõpuks teada, et matš oli 18ndal juba läbi ning lõppes eestlaste Allan Raassalu ja klubi kapteni Jüri Reitsakase võiduga 3/2. Jüri ütles ise viimasel rajal, et mängis ühe elu parimatest mängudest!

Üle 400 aasta tagasi, kui Blackheathi klubi loodi, mängiti golfi avatud põldudel, spetsiaalselt ehitatud golfiväljakuid maailmas ei olnud. Mängijad kandsid punaseid pintsakuid, et inimesed teaks ja oleks hoiatatud, kuna käib golfimäng - võib saada palliga pihta ja on valus! Punane värv on jäänud Blackheathi mängijate värviks sellest ajast peale. EGCC klubipintsaku värv otsustati üle kümne aasta tagasi seda fakti tegelikult teadmata...

Võistluse tulemus on muidugi selle sõpruskohtumise kõige vähem oluline osa. Sõprus, mis klubiliikmete vahel on aastate jooksul on tekkinud, tuhanded naljad ja soojad ühised õhtusöögid, omavaheline läbikäimine väljaspool ametlikke kohtumisi - see on tegelikult golf tema parimas omaduses! Royal Blackheathi liikmed jäid kogu külastusega väga rahule ja soovivad juba kiiremini naasta, kui ametliku matši toimumisaeg selleks võimaluse annab. Järgmisel korral kohtume aastal 2019 Inglismaal ning Eestis mängime sõpruskohtumist Schmidt karika peale uuesti aastal 2021. 

EGCC kapten Jüri Reitsakas ning Royal Blackheathi järgmine kapten Denis Robertson koos sõpruskohtumise karikaga. Mait Schmidt Cup'i reegel on see, et karikas on alati klubihoones, kus järgmine matš peetakse. Väärikas Tauno Kangro poolt valmistatud karikas lendab Blackheathi klubihoonesse ootama EGCC mängijaid Londonisse 2019. aastal.

On suur au, et EGCC liikmetel on võimalus maaila vanima golfiklubiga mängida. Royal Blackheath on asutatud 1608, EGCC klubitegevus algas kaks aastat enne väljaku avamist Mait Schmidt'i ja Antti Mälköneni poolt aastal 2003. Matš, mida augusti viimasel pühapäeval mängisime, on juba nii suureks kasvanud inimeste südametes, et kestab tõenäoliselt kauem kui praegu uskuda julgeme. Royal Blackheath golfiklubi ajalugu on selleks suurepäraseks näiteks.

 

Kirjutas üles ja tõmbas fotod oma telefonist
Hanno Kross
Osalenud 2010, 2013, 2015 & 2017 

 

TULEMUSED:

Match 1 Danny Fletcher/ Giles Worall 1/0→ Tõnis Segerkrantz / Sander Vallaots
Match 2 Nic Brook / John Burgess A/S Peeter Kross / Arvi Mägin
Match 3 James Furber / Alastair McFarlane A/S Taivo Epner / Michael Tavis
Match 4 Tim Callaghan / Ian Harvey ←3/2 Jüri Ross / Aivar Kangust
Match 5 Denis Robertson / Seb Angus 2/1→ Toomas Abner / Hanno Kross
Match 6 Dominic Reader / Martin Murphy ←2/1 Viljam Põdra / Rain Lokotar
Match 7 David Tuffley / Roy Taylor 3/2→ Jüri Reitsakas / Allan Raassalu

Estonian Golf & Country Club 4   VÕITJA!
Royal Blackheath Golf Club 3

Kõik uudised ...

GOLFBOX