GOLFBOX

Kaunil päikeselisel pühapäeval, 23. juulil, kogunesid Jõelähtmele 36 võistlusvalmis EGCC ja Niitvälja golfimängijat, et pidada maha vägev lahing ja selgitada välja, millise klubi nimi sellel aastal hõbedasele rändkarikale peale graveeritakse.

EGCC vastne kapten, Jüri Reitsakas ja Niitvälja Golfiklubi kapten, Erko Täht, panid oma Captain Challenge võistluste tulemuste põhjal kokku võistkonnad, kes võtsid mõõtu match play ja foursome’i mänguvormides. Mäng oli väga tasavägine ning pinge püsis õhus kuni viimase raja viimase putini.

Kuus foursome’i võistkonda mängisid päeva lõpuks viiki. EGCC-le tõid võidupunktid Janar Toomesso ja Heinu Klaasi, Anneli Esken ja Katre Kõvaski ning Elle Välb ja Piia Sandla tiimid. Edasine mäng oli nüüd individuaalset rajamängu mängivate võistlejate kanda.

Esimesena naases rajalt ülekaaluka võidu ja laia naeratusega Cristofer Herman, kes alistas vastase tulemusega 6/5. Teisena saabusid klubimajja Veikod, kuid sel korral oli Niitvälja Golfiklubi esindaja ja golfiperekonnapea, Veiko Meos, EGCC klubiliikmest, Veiko Tarvisest, siiski üle ning järgmine punkt läks Niitvälja Golfiklubile tulemusega 5/4. Seejärel jõudsid väljakult klubimajja Captain Challenge’i võistlusklassi HCP 24,5-36 võitjad, Sten Adul ja Urmas Kaarlep, ning ka see punkt läks koduklubilt ära. Urmas võitis Steni tulemusega 6/4.

EGCC kapten, Jüri Reitsakas, hoidis pealtvaatajaid klubihoones kursis ning teatas väljakult, et naiste võistlusklassi HCP 24,5-36 võitjate match play võitis EGCC klubiliige, Külli Lilleorg, Kaire Alrose vastu suurepärase tulemusega 4/3. Taaskord oli kogu mäng viigis ning edasine sõltus vaid kahe naiste paari rajamängu tulemustest.

Peale 17. rada oli EGCC klubiliige, Apawan Chinglek, viigis Hanna-Maria Tammoga ning Kairi Luur, kes samuti EGCC-d esindas, ühe rajaga taga Kaja Meosest. Kõik neli naist võitlesid viimase hetkeni ja panid mängu kõik, mis panna oli. Sel korral olid putid aga täpsemad koduväljakul rohkem harjutada saanud Apawanil ja Kairil ning Apawan napsas võidu Hanna-Maria eest lõpptulemusega 1/0 ning Kairi suutis mängu viiki mängida. Kairi viik oli sel mänguhetkel võtmetähtsusega, vastasel juhul oleksid juhendi järgi pidanud vastamisi minema klubide kaptenid, Erko Täht (HCP 4,2) ja Jüri Reitsakas (HCP 21,9).

Kaptenite finaali lõpptulemuseks jäi 6 ½ : 5 ½ EGCC kasuks. Teist korda kaptenite finaali võistluse ajaloos, alates aastast 2012, suutis EGCC tiim võiduga võistlusest väljuda (esimest korda võitis EGCC Niitvälja Golfiklubi aastal 2014). Niitvälja on EGCC-d võitnud kokku 4 korda.

Võistluspäev lõpetati kaptenite finaali 19. rajal ehk Tallinna ühes parimas restoranis CRU, kus Niitvälja tubli kapten, Erko Täht, raske südamega hõbedase rändkarika EGCC uuele kaptenile, Jüri Reitsakasele, pidulikult üle andis.

Nagu EGCC klubiliige, Janar Toomesso, õhtusel koosviibimisel tabavalt mainis: mehed olid küll tublid, kuid naised olid lihtsalt suurepärased. Palju õnne meile!

Captain Challenge finaali tulemused

Kõik uudised ...

GOLFBOX