GOLFBOX

                   EGCC Maxx Royal Trophy 2017 võitjad Joonas Juan Turba ja Katre Kõvask

9. juulil peetud EGCC Maxx Royal Trophy võitsid üldarvestuses naistest Katre Kõvask 86 löögiga ja meestest Joonas Juan Turba 75 löögiga.

Kaunil päikeselisel pühapäeval olid meie mereväljakul võistlustules 94 võistlejat ning võisteldi neljas erinevas händikäpi klassis nii punkti- kui HCP-löögimängu. Võistluse peasponsor oli Türgi hinnatuim golfiklubi Maxx Royal, kes lisaks eriauhindadele pani välja ka pääsmed Maxx Royal Cup 2017 poolfinaalvõistlusele Argentario Golf Club'is, Roomas ning finaalvõistlusele Montgomerie Maxx Royal Golf Club'is, Belekis. Võistlusklasside esimest kolme kohta ning parimaid löögimängu tulemusi toetas auhindadega Exit Golf ning Ajakiri Golf jagas tasuta igale võistlejale ajakirja aastatellimusi.

Kõige rohkem võistlejaid (32) oli meeste võistlusklassis HCP 0-16, kus tagatiidelt saavutas esikoha Taivo Remmelgas, tulemusega -3, mis tõigi Taivole pääsme Maxx Royal Cup 2017 poolfinaalvõistlusele. Taivol on hea võimalus ka Türgis toimuvale finaalvõistlusele saada, sest poolfinaalist pääsevad edasi finaalvõistlusele Türki kaks kõige paremat netotulemust teinud võistlejat. 70 netolööki tegid nii Heiti Elster kui Andres Soo, kuid kuna võistlusjuhendi järgi otsustas võidu mängija madalam HCP, siis teise koha võttis Heiti Elster, kelle händikäp oli 1,5 võrra madalam. 

Järgmises meeste võistlusklassis, kus omavahel võtsid mõõtu HCP-löögimängus üle 16 händikäpiga võistlejad, tegid 70 lööki koguni neli meest ning taas tuli HCP-sid võrrelda. Kõige madalam HCP oli Toomas Abneril, seejärel Veiko Tarvisel ning kolmandaks jäi Andris Jegers. 

Naiste võistlusklassis osales 28 tublit naisvõistlejat ja seal mängis esikoha välja meie klubiliige, Marina Kruger, netotulemusega 69 lööki. See kindlustas Marinale ka pääsu detsembris toimuvale Maxx Royal Cup 2017 finaalvõistlusele Montgomerie Maxx Royal Golf Club'is. Par'i mängisid välja pühapäeval 5 naisvõistlejat ning juhendi järgi tõusis teisele kohale naiste üldarvestuse võitja, Katre Kõvask, ja kolmandaks Riina Vettus. 

Üle 28 händikäpiga võistlejad mängisid punktimängu ning siin saavutas esikoha 42 punktiga 14-aastane Lill Kangust. Viis punkti vähem kogus kokku Dmitri Kulak (37 punkti) ning kolmandaks jäi 31 punktiga Aivar Kangust. 

Mängijatel oli võimalus end proovile panna ka erivõistlustel: radadel 10 ja 17 toimus lähimale lipule ning rajal 7 pikima avalöögi erivõistlused. Lisaks oli Exit Golf 10. raja HIO eest välja pannud rauaseti koos fittinguga, kuid ühe löögiga ei suutnud võistlejatest keegi palli auku lüüa. Kõige lähemale (2,03m) õnnestus pall lipust lüüa EGCC President Cupi meeste võistlusklassi HCP 0-12,9 võitjal, Heinu Klaasil. Ave Epner suutis enda sõnutsi võistlusel teha vaid kaks väga head lööki - ühe 17ndal ja teise 7. rajal ning napsas naiste arvestuses mõlema erivõistluse auhinnad - Conte of Florence'i käekoti ja 100€ voucheri Toscana Cosmetic poolt. Kusjuures Ave pall jäi kõigest 47cm kaugusele lipust pidama! Pea meeter kaugemal, 1,45m, maandus Janar Toomesso löödud avalöögi pall. Meestest tegi pikima avalöögi kollastelt tiidelt Tarmo Valgepea, mustadelt aga Sander Kukk. Nii Janar kui Tarmo said endale uhiuued Wilsoni wedge'id Maxx Royali poolt. 

Maxx Royal Cup sai alguse eelmisel, 2016. aastal ning selle formaat näeb ette 20 kvalifikatsioonivõistlust Euroopa parimatel väljakutel Saksamaal, Itaalias, Belgias, Taanis, Venemaal, Ukrainas, Soomes, Rootsis, Austrias, Šotimaal, Poolas, Hollandis, Luxemburis ja Küprosel. Iga kvalifikatsioonivõistluse parima netotulemuse teinud mängija saab edasi pääsme suurejoonelisele finaalvõistlusele, mis toimub Montgomery Maxx Royal Golf Club’is, Belekis, Türgis kuupäevadel 6.-10.12. Teisele kohale jäänud võistleja saab aga võimaluse mängida Argentario Golf Club’is (Rooma, Itaalia) toimuval poolfinaalis, kus kaks kõige paremat netotulemust teinud võistlejat saavad edasi finaalvõistlusele Türki. 

Paralleelselt finaalvõistlusega korraldatakse kõikidele neile, kes soovivad koos turniiri võitjaga Türki finaalvõistlusele lennata, Maxx Royal VIP Cup 2017. Saadaval on Montgomery Maxx Royal Golf Club’i poolt väljapandud spetsiaalsed golfi- ja majutuspaketid:

Maxx Royal Cup 2017 finalisti golfari pakett al 600€ – külalistele, kes soovivad mängida golfi ja/või osa võtta turniirist Maxx Royal VIP Cup 2017

Maxx Royal 2017 finalisti kaaslase pakett al 410€ – golfari kaaslastele, kel ei ole soovi golfi mängida

EGCC Maxx Royal Trophy 2017 TULEMUSED

Kõik uudised ...

GOLFBOX