GOLFBOX

EGCC golfimaratoni võitjad Monica Pihlak punktimängus ja Harly Soppe HCP löögimängus

Päev pärast jaanipühi 26ndal juunil mängiti EGCC's golfimaratoni õudsates ilmaoludes - peale esimeste gruppide startimist hommikul kell kaheksa hakkas õige pea sadama ning tuule ja vihmaga võideldes tuli mängijatel kümme tundi rajal olla. Kusjuures vastupidiselt arvatule ei katkestanud maratoni mitte keegi! Positiivse poole pealt tuleks välja tuua kindlasti temperatuuri, mis oli üle kümne kraadi!

EGCC golfimaraton on 42 raja pikkune - mängitakse 18 rada Stone Course'il, 18 rada Sea Course'il ning viimased kuus rada lisaks Sea Course'il 1-2-3 ning tagasi 16-17-18. Võistlusgruppe on maratonil alati olnud kaks - alla 12,4 HCP'ga mängijad mängivad löögimängu võttes tulemustes arvesse mängija mängutaset ning üle 12,5 HCP'ga mängijad mängivad punktimängu.

Esikoha nimel oli tihe rebimine just punktimängus, kus ühes stardigrupis mängisid kahekesi Monica Pihlak EGCC'st ja Jana Esko Otepää golfiklubist. Esimesed Stone Course'i 9 rada mängiti vastavalt 19 punkti Monical ja 18 punkti Janal, Sea Course'il mängis Jana 38 punkti ning Monica 36 punkti. Minnes uuele 9 rajale Stone Course'il sai punkti võrra parema tulemuse jälle Monica korrates hommikupoolset tulemust 19, Janal jällegi 18 punkti. Sea Course'i lisarajad 1-2-3 tulid võrdselt, mõlemal suurepärased 8 punkti ning võitja selgus viimasel kolmel rajal, kus Monica Pihlak tegi 8 punkti ja Jana Esko 7 punkti. Kokkuvõttes golfimaratoni võit Monica Pihlakule 90 punktiga ning teine koht punkti võrra vähem Jana Eskole 89 punktiga! Võitja tegi päeva jooksul 6 punkti ja teine koht 5 punkti parema tulemuse, kui mängutase eeldas. Esikolmik oligi naiste päralt, kuna kolmandaks mängis ennast Nelli Nilson 82 punktiga EGCC'st.

HCP löögimängus oleks tore jutustada sama intrigeeriv lugu, kuid lugeja kahjuks ning võitja Harly Soppe rõõmuks tuleb konstateerida fakti, et võidu võttis ülivõimsalt Harly mängides 42 rada tulemusega -9! Harly mängis päeva jooksul 3 birdiet, 13 bogey, kaks double bogey't ning ülejäänud raja pari. Harly tõusis hommikul üles HCP'ga 11,8 ning kukkus õhtul voodisse HCP'ga 9,8. Palju õnne võidu ja uue ilusa HCP puhul! 

Teise ja kolmanda koha peale käis tihedam võitlus - Kaido Hint oli siin löögi võrra parem Andres Kulbinist. EGCC valitsev rajamängumeister Kaido Hint sai maratonil teise koha tulemusega +3 ning Andres Kulbin EGCC'st +4 löögiga tuli kolmandaks. 

Mängijatel oli võimalus kaks korda päeva jooksu proovida ka pikimat avalööki (Stone Course 5 rada) ning lähimale lipule erivõistlust (Sea Course 17's). Meestest sai päeva pikima drive'i Andres Kulbin ja naistest Monica Pihlak. Parimad löögid Sea Course'i 17ndal olid võistluse võitjatel - naistest Monica 4,77 meetrit ning meestest Harly 11,32 meetrit.

Suur aplaus kõikidele mängijatele, kellel jätkus meelekindlust vaatamata ilmaennustusele tulla võistlema ning tervist ja jõudu taastumiseks. Loodetavasti näeme õige pea jälle golfiväljakul, miks mitte isegi täna!

PS. Võistluringide järgselt otsustasid kaks mängijat veel lisaks 12 rada mängida, ilm läks ju ilusaks...

EGCC golfimaratoni TULEMUSED

https://www.instagram.com/p/BVy1S8wl5eJ/?taken-by=estoniangolf

Kõik uudised ...

GOLFBOX